Játékgyűjtés a kárpátaljai gyermekotthonnak

A Pest megyei és az Érdi Fidelitas már korábban is kezdeményezett adománygyűjtést a kárpátaljai magyaroknak, ezúttal játékokkal akarnak kedveskedni a januárban nyíló tiszabökényi gyermekotthonnak. Az adományokkal egy hónapon keresztül bárki segítheti az otthon felszerelésének összeállítását.

Hasonló tartalmaink:

A kárpátaljai magyarság nincs könnyű helyzetben jelen pillanatban, ezért a Pest megyei és az Érdi Fidelitas játékgyűjtést szervezett, hogy az ottani gyermekek életét kicsit megkönnyítse. Tiszabökényben jövő januárban adnak át egy napközis nevelőotthont fogyatékkal élő gyermekeknek, ahol jól jön a segítség minden egyes játékkal, vagy mesekönyvvel.

- Egészen pici gyerekektől általános iskolás korú gyerekekig minden korosztályból fognak oda járni, lesznek, akik ott is fognak élni. Éppen ezért nagyon sokféle játék szóba jöhet, ha valaki adományozni szeretne: hozhatnak plüssjátékot, gyerekkönyvet, akár nagyobbaknak szóló fejlesztő játékot is. Az ott dolgozók majd kellő figyelemmel, megfelelő felügyelettel osztják ezeket szét a gyerekek között – mondta el Riebel Zsófia, az Érdi Fidelitas elnöke.

A gyűjtés egy hónapon keresztül zajlik, október 15. és november 15. között várják az adományokat, de természetesen, ha valakihez később jut el a hír, akkor is lehet adni, hiszen az otthon nyitásakor, januárban viszek el az összegyűlt a játékokat.

Ha valaki adományozni szeretne, Mohácsy Istvánt, a Pest Megyei Fidelitas elnökét (0620 627 2424), illetve Riebel Zsófiát, az Érdi Fidelitas elnökét (0630 380 1512) keresse telefonon, akik előzetes egyeztetést követően elmennek a játékokért személyesen.

- Én azt gondolom, hogy az ember alapvetően szeret adni. Az, hogy ráadásul gyerekeket támogatunk, az nagyon jó érzés, hiszen ezek a támogatások mindig jó helyre kerülnek. Ha tudunk segíteni, akkor arra buzdítok mindenkit, hogy segítsen – emelte ki Riebel Zsófia, aki azt is hozzátette, hogy természetesen idén is megtartják az immár hagyománnyá vált sütivásárt. Az adventi gyertyagyújtáskor a Fő téren idén is előre csomagolt süteményekkel várnak mindenkit, aki adományozni szeretne.

 

A kép a 2017-es kárpátaljai sütivásáron készült.

Kép: Boros Sándor

Címkék