Prevenciós előadások diákoknak

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott előadást egy helyi Általános Iskolában.

Hasonló tartalmaink:

A Teleki Sámuel Általános Iskola könyvtárában tartott előadást az Érdi Rendőrkapitányság megelőzési előadója 2018. október 24-én. A foglalkozás során közösen elemezték azokat a hibákat, amiket a fiatalok internethasználat közben elkövethetnek, majd együtt kerestek megoldásokat azok elkerülésére.

Az előadó ismertette a közösségi oldalak használatának veszélyeit, a chatelés biztonsági szabályait, a személyes adatok védelmének fontosságát, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeit.

A rendőrség prevenciós szakembere a program zárásaként végül az alábbi tanácsokkal látta el a fiatalokat:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg mással kihívó képet, idegenek részére pedig semmilyen személyes információt ne adj (adatot, képet)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatnak vagy zaklathatnak később velük.
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével tedd azt meg. Első alkalommal szülői jelenléttel találkozz vele!
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve, korlátozva az internethasználatodat! Ez a te érdekedet szolgálja, annak alkalmazásával nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

 

(police.hu)

Címkék