A hideg idő beköszöntével fontos, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a hazánkban telelő madarakra – hangsúlyozta Czabai Balázs, az érdi Madárbarát-kert tulajdonosa.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az már kevésbé közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai számára Magyarország jelenti a telelő-területet. Hazánk környezetállapota ma még lehetővé teszi, hogy a ház körül gyakori madarak emberi segítség nélkül is átvészeljék a telet, azonban egy kis odafigyelés sokat segíthet nekik. Az ilyen jellegű gondoskodást már ősszel megkezdhetjük – hangsúlyozta Czabai Balázs.

A madarak téli etetésénél fontos odafigyelni arra, hogy milyen táplálékot teszünk az etetőbe. Vannak olyan eleségek, amelyeket szigorúan tilos kitenni, ilyen például a kenyérmorzsa. A napraforgómag, a szalonna és az alma viszont kimondottan jó táplálék számukra. Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük. Ebben az időszakban nemcsak megfelelő mennyiségű ételt, hanem vizet is kell biztosítanunk a madaraknak.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék