Küzdelmes mérkőzésen nyert az Érd

Küzdelmes mérkőzésen 25:24-es győzelmet aratott az Érd a DVSC-TVP-AQUATICUM csapata ellen. Nyolc napon belül a harmadik győzelem megszerzéséért léptek pályára lányaink az ÉRD Arénában. A rosszabb első félidő után sikerült a fordítás, így itthon tartottuk a fontos két pontot.

Hasonló tartalmaink:

 

Jól kezdődött számunkra a mérkőzés, első támadásunkból Klivinyi Kinga gólt szerzett, míg védekezésben Kisfaludy Anett sáncoló kezén megpattanó labdát fogta Janurik Kinga. Három érdi találatot követően a vendégek a 6. percben szerezték első góljukat a mérkőzésen. A találkozó 20. percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a félidő hajrájában nyolc percig nem találtunk a vendég együttes kapujába, míg ellenfelünk négyszer is eredményes volt (9:13). Kisfaludy Anett időntúli szabaddobásgólját követően 11:14-es vendég vezetésnél ért véget az első félidő.
A második játékrész Kovács Anna (interjúnkat lásd alább) góljával indult, de két gólnál közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, egészen a 35. percig. Katarina Krpez előbb egy hétméterest értékesített biztos kézzel, majd lerohanásból volt eredményes, így egy találatra sikerült felzárkóznunk (16:17). A 39. percben egy újabb Kovács Anna gól után már egyenlő volt az állás, egy perccel később pedig Kisfaludy Anett indítás után szerzett gólt, amivel visszavettük a vezetést (18:17).
21:21-es állásig felváltva születtek a gólok, a második félidő közepétől azonban remek védekezésünknek köszönhetően vendégeink nem tudtak kilenc percig Janurik Kinga kapujába találni. Így az utolsó öt percre fordulva három találat volt az előnyünk. A hajrában a vendégeknek két gólt sikerült ledogozni a hátrányukból, de a lefújást követően szurkolóink együtt örülhettek a csapattal a 25:24-es győzelemnek.

Minden meccset meg kell nyernünk!

“Már lassan a védjegyünkké vált, hogy az első félidőben három-négy góllal is vezet az ellenfél, és onnan fordítunk” – mondta el a meccs után a hét gólig jutó Kovács Anna, akit a mérkőzés hajrájában piros lappal a lelátóra száműztek, majd hozzátette: „A továbbiakban ez a teljesítmény kevés lesz, hiszen nagy energiákat kell mozgósítanunk, hogy vissza tudjuk hozni a mérkőzést, mert nem lehet elengedni az ellenfelet, így egy esélyünk van. Minden meccset meg kell nyernünk. Jelenleg a fő cél a legjobb négy közé jutás, ehhez reális esélye van a csapatnak” – tette hozzá az átlövő.
Ezzel a győzelemmel – és a Fehérvár KC dunaújvárosi 25-20-as vereségével – az Érd jobb gólaránya miatt megelőzte a székesfehérvári csapatot, így már a negyedik a tabellán.

 

 

 

handballerd.hu/Érdmédiacentrum.hu

Címkék