Jön az influenza! Eddig 12 ezren fordultak orvoshoz

 

influenzaEgy hét alatt háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma – olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentésében. Még nincs járvány, de január második hetében már majdnem 12 ezren fordultak orvoshoz. Nincs még késő az oltáshoz! Szaktanácsaink az orvostól.

Hasonló tartalmaink:

 

Eszerint az első naptári héten regisztrálthoz viszonyítva a második héten az ország valamennyi területén emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. A betegek többsége (több mint 44 százalékuk) 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 29 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A gyermekek aránya 12,7 százalék, a 60 éven felüliek aránya 14,2 százalék volt.

Január második hetében már majdnem 12 ezren fordultak orvoshoz magas lázzal és végtagfájdalommal.

Magyarországon még nincs influenzajárvány, de néhány héten belül már kitörhet.

Jankovics István, az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa szerint még mindig kevesen oltatják be magukat, pedig a 60 év felettiek, a krónikus betegek és a várandós nők ingyenesen kaphatják meg a vakcinát.

A szakemberek szerint, aki most beadatja magának az influenza elleni védőoltást, két héten belül teljesen védett lehet.

Dr. Vecsey Magdolnával, a Dr. Romics László Egészségügyi  Intézet helyettes igazgatójával beszélgetett Dósa Marianna az Érd FM 101.3 reggeli műsorában az influenza terjedéséről, és a védőoltások szükségességéről.

Hallgassa meg az interjút!

 

 

 

 

Érd FM 101.3, mti.hu

 

Címkék