Tizenegyedszerre is világbajnok az érdi vitorlázó

Pályafutása tizenegyedik világbajnoki aranyérmét szerezte meg a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a Sydneyben megrendezett vitorlázó repülő hollandi világbajnokságon. Az érdi Majthényi Szabolcs társával az aranyérem mellett az ezüst sombrerót is begyűjtötte.

Hasonló tartalmaink:

Tizenegyedik világbajnoki címét szerezte a repülő hollandi hajóosztályban a közelmúltban az érdi Majthényi Szabolcs és állandó társa, Domokos András. A Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet tagjai jó előjelekkel várták a világbajnokságot: az előversenyen, az Ausztrál Bajnokságon remekül teljesítettek.

A világbajnokságon aztán 9 futamból hetet megnyertek, kettőn pedig másodikok lettek, így már 8 futam után behozhatatlan előnyre tettek szert és már ekkor ünnepelhették újabb VB aranyukat. Azért az utolsó futamnak is volt tétje, ugyanis a hajóosztályban hagyományosan megnyerhető világbajnoki kalap, egy ezüst sombrero azt illeti, aki a kiesőfutamokat beszámítva is a legjobb, így ezért érdemes volt még hajózniuk. Természetesen az ezüst sombrerót is elnyerte a magyar páros.

 

 

Would you like to replay the video?

 

Majthényi Szabolcs és Domokos András először éppen húsz évvel ezelőtt szintén Ausztráliában nyerte meg a repülő hollandi osztály világbajnokságát. A két évtized alatt valamelyest kicserélődött a mezőny, de riválisokban most sem volt hiány. A páros messze a legeredményesebb a nem olimpiai hajóosztályban: a tizenegy arany mellett van öt ezüstérmük is. A 11. arannyal beérték a dánokat az örökranglistán, ám a skandinávok csak több párossal tudták összegyűjteni a tizenegy elsőséget.

 

 

 

Címkék