Üdülési támogatást igényelhetnek a nagycsaládosok

Közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő csalókra hívta fel a figyelmet a polgármester. T. Mészáros András sajtótájékoztatóján óvatosságra intett mindenkit. A polgármester felhívta a figyelmet a nagycsaládosok számára meghirdetett pályázatra is: üdülési támogatást lehet igényelni. Városunk örömmel fogadja az érdi kezdeményezésre elindult országos Békés Együttélésért Mozgalom létrejöttét is – erről is tájékoztatott a városvezető.

 

Érden és a térség más településein a közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő csalók, besurranó tolvajok tűntek fel. Az utóbbi napokban az Érd és Térsége Víziközmű Kft. szakemberének kiadva magukat, több esetben is történtek visszaélések – így T. Mészáros András polgármester arra kéri az ingatlan tulajdonosokat, hogy körültekintően járjanak el mielőtt bárkit beengednek.

 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet program keretében nagycsaládosok számára pályázatot hirdetett, amelyen az elnyerhető támogatást üdülési szolgáltatás formájában lehet igénybe venni. A polgármester ennek kapcsán biztatja az érdi nagycsaládosokat, hogy éljenek a lehetőséggel; a benyújtási határidő 2015. március 12. További részletek ide kattintva érhetők el. 

 

Az érdi kezdeményezésre elindult országos Békés Együttélésért Mozgalom lényege, hogy cigány és nem cigány emberek, családok, kisközösségek együttműködése megvalósuljon. A kezdeményezést örömmel fogadta Érd, T. Mészáros András polgármester úgy fogalmazott, hogy a városban ehhez kapcsolódóan jelentős problémák nincsenek, de minden ilyen kezdeményezést támogatni kell.

 

A polgármester beszélt a Batthyány Általános Iskolai Sportiskolában a hét elején elrendelt tanítási szünetről is: az intézményben meghibásodott a fűtési rendszer, amelyet az önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közbenjárásával sikerült megjavítani, így szerdától már zavartalanul folytatódhatott az oktatás az iskolában.

 

Címkék