ÉrdiÚjságlogo2Mire költötte az önkormányzat az adóforintokat, miért nem fordít 150 millió forintnál többet idén a város az útkarbantartásra; hogyan javítható az együttműködés a rendőrség és az újságírók között; hogyan ünnepelte harmincadik születésnapját a Parkvárosi Fenyves Nyugdíjas Klub; milyen gondokkal kell megküzdeni egy érdi, enyhén szellemi fogyatékos testvérpárnak; hogyan mutatkozott be a katonatiszt regényíró, a zsebkönyves versíró, a székely grafikusművész, valamint két tucatnyi képzőművész a Poly-Art hagyományos, évzáró rendezvényein – egyebek mellett ezekről olvashatnak több más olvasnivaló mellett az Érdi Újság legfrissebb, január 22-én megjelent, idei 2. számában.

Hasonló tartalmaink:

 

Mire költötte az önkormányzat az adóforintokat? – Legfeljebb 100-150 millió forintot fordít idén a város az útkarbantartásra

Az új rendőrkapitányság építésével kapcsolatos egyeztetés, illetve a 2014-ben befolyt adók felhasználása volt a témája a múlt szerdai polgármesteri sajtótájékoztatónak. T. Mészáros András úgy fogalmazott: az itt élők adóforintjainak elköltése megfelelő színvonalon és ellenőrzés mellett történt. Közölte: a város idén sem tud többet útkarbantartásra fordítani, mint tavaly; amíg végleges megoldás nem születik, minden erre fordított forint kidobott pénz – hangsúlyozta.
3. oldal

 

Újságírók a rendőrkapitányságon – A rendőrség és a sajtó kapcsolatáról, kötetlenül

A rendőrségi tudósításokban gyakran elhangzik a mondat: „a nyomozás érdekében nem adhatunk további információt”, vagy „a rendelkezésünkre álló adatok alapján csak ennyit oszthatunk meg a nyilvánossággal”. Ilyenkor nem az újságírók munkája vagy az információáramlás korlátozása a célja a rendőrségnek, hanem a hatékony bűnüldözést szolgálja, ha bizonyos esetekben el kell hallgatniuk fontos adatokat – hangsúlyozták a rendőrségi szóvivők azon a megbeszélésen, amelyre a jövőbeni jobb együttműködés érdekében hívták meg a budaörsi és az érdi sajtó, valamint a médiumok képviselőit.
5. oldal

 

Összetartás, jókedv és vidámság – Harminc éves a Parkvárosi Fenyves Nyugdíjas Klub

Három évtized nem kis idő, és egy ilyen hosszú periódus különösen sokat számít, ha egy nyugdíjas klub fennállásáról van szó. A Parkvárosi Fenyves Nyugdíjas Klub az elmúlt év végén ünnepelte meg a harmincadik születésnapját. Városunk egyik, ha nem a legnépesebb, időseket összefogó nyugdíjas klubjáról van szó, amely hosszabb kihagyás után, újra a megszokott helyén, a Parkvárosi Közösségi Házban tartja szokásos összejöveteleit.
2. oldal

 

Akit bezárnak, az leépül – Két értelmi fogyatékos fiatal kálváriája

Pisti és Ildi testvérek, enyhén értelmi fogyatékosak; Ildi évek óta leukémiás. Októberben magukra maradtak egy rendkívül rossz állapotú érdi házban, villany és használható bútorok nélkül. Szerencsére nem voltak egyedül: a Habilitációs Központ, a családsegítő, az önkormányzat és a parkvárosi református gyülekezet jóvoltából ma már van világítás, tudnak fűteni, van pár használható bútoruk, és az önálló életvitelhez is megkapják a szükséges támogatást. A házuk azonban továbbra is épphogy lakható.
4. oldal

 

Katonatiszt regényíró, zsebkönyves versíró és székely grafikusművész – Haiku, regény és képzőművészeti alkotások Poly-Art rendezvényeken

Ahogyan minden évben, a Poly-Art az elmúlt esztendő végén is megtartotta a három alkotót bemutató, szokásos pódiumestjét, majd pár nappal később a Szepes Gyula Művelődési Központban megnyílt az a hagyományos tárlat is, amelyen ezúttal két tucatnyi képzőművész munkáiban gyönyörködhetett az érdi közönség. A Csuka Zoltán Városi Könyvtárban három ercsi alkotóval találkozhattak az érdeklődők.
7. oldal

 

 

 

Címkék