Egy irodaépületben hoznak létre tanintézményt Diósdon, amellyel egyszerre az iskolai és az óvoda férőhelyek száma is bővülhet. Erre nagy szükség van: az óvodai férőhelyek számát törvényi kötelezettség miatt növelni kell, és az iskolában is helyszűke van: jelenleg az ebédlőben és a könyvtárban is folyik a tanítás.

Hasonló tartalmaink:

 

Várhatóan február végén birtokba vehetik a diákok az Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola új tantermeit, de az önkormányzat folytatja a fejlesztést, mivel évről évre több a diák. Diósd polgármestere az érdi tévének adott interjúban azt mondta, hogy a most átadásra váró két és fél tanterem csak a jelenlegi helyszűkére megoldás. Most ugyanis az ebédlőben és a könyvtárban is folyik a tanítás. Bogó László közölte: a Tigáz irodaházát szeretnék átalakítani, az épületet elmondása szerint nagyon kedvező áron, 120 millió + áfáért tudják megvásárolni. Az elképzelések szerint egy 8-10 tanteremből álló iskolát alakítanak majd ki. Az épülethez tartozó technikai részek hasznosítására pedig több variációban is gondolkodnak, például oda költözhetne be a városgazda – fűzte hozzá a polgármester.

 

Bogó László felhívta a figyelmet, hogy az óvodakapacitás is a határán van az igényeknek Diósdon. Emlékeztetett, hogy az új kormányrendelet alapján szeptembertől, 3 éves kortól kötelező felvenni óvodába a gyerekeket, és ez létszám-növekedést jelent majd. Emiatt kell bővíteni az óvodai férőhelyek számát is. A városvezető szerint körülbelül 20-25 főt még el tudnak helyezni az új óvoda épületében. Aztán ha a Tigáz irodaépületét jövőre át tudják alakítani iskolának, akkor a régi tanintézményből átmennek az elsős és másodikos tanulók az új helyre. A felszabaduló iskolarészt pedig át tudják alakítani óvodának. Így két-három foglalkoztatóval több nyílhat, és körülbelül 50 fővel több óvodást tudnak fogadni.

 

Címkék