Új állatmenhelyet terveznek Tárnokon

Javulhat a gazdátlan állatok helyzete Tárnokon. Európai színvonalú állatmenhely kialakítását tervezik a településen. Az önkormányzat és a Tapasz Állatvédő Egyesület fogott össze, hogy a beruházás megvalósulhasson, de a pénz előteremtéséhez támogatók segítségére lesz szükség.

Hasonló tartalmaink:

 

A tervezett állatmenhelynek a tárnoki önkormányzat biztosítt területet. A forrásokat még elő kell teremteni – mondta az Érd FM-nek Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikorra készülhet el az új menhely, de szeretnék minél hamarabb megvalósítani – tette hozzá. A tárnoki polgármester beszámolt arról is, hogy az önkormányzat már régóta állatvédőkkel közösen látja el az ebrendészeti feladatokat, a befogásokat. Segítségükkel – chipeztetve, beoltva, ivartalanítva – próbálják meg gazdákhoz juttatni az állatokat. Ebben is segít a Tapasz Egyesület.

 

A tárnoki menhelyen olyan teret szeretnének biztosítani az állatoknak, mint amilyet egy jó gazda otthon teremt a kedvencének – erről a Tapasz Állatvédő Egyesület elnöke beszélt az Érd FM-nek. Oravecz László tájékoztatása szerint rehabilitációs központot terveznek profi szakembergárdával, akik a sérült, rosszul tartott állatokat, amelyek félnek az emberektől, úgy tudják szocializálni, hogy minél hamarabb új gazdához kerülhessenek, és így hamarabb jut hely a többi rászoruló állatnak.

 

Jelenlegi feladatait támogatásból, illetve saját pénzből látja el a Tapasz Állatvédő Egyesület, ugyanis nincs állami finanszírozás. Így az állatok etetését is maguk fizetik, illetve a chipbeültetés, az oltás és az ivartalanítás költségeit is önerőből állják – csak így lehet örökbe adni állatokat.

 

 

Címkék