Számos rendezvénnyel ünnepeljük a napokban Érden és térségünkben a magyar kultúra napját. Ünnepséget tartottak a Szepes Gyula Művelődési Központban, a Kőrösi iskolában szavalóversenyt rendeztek, a könyvtárban Koncz Gábor tartott előadói estet, az érdi Földrajzi Múzeumban, a Városi Galériában és Törökbálinton is kiállítás nyílt.

Hasonló tartalmaink:

 

Az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban tartott csütörtöki ünnepségen adták át a városi díjakat. A Csuka Zoltán-díjat Lendvainé Tímár Edit, a Magyar Földrajzi Múzeum munkatársa, az Érdi Művészeti Díjat pedig Kovács Johanna grafikusművész vehette át.

 

Az Így írok én… irodalmi pályázaton a 9-12 évesek között, vers kategóriában első lett: Szegfű Benedek, a Gárdonyi, második Dávid Lili, a Bolyai, és harmadik Cserni András, a Marianum általános iskola diákja. Prózában első díjat nyert Petrás Anna, a Bolyaiból, második Dékány Sára, az Újbudai Alma Mater Általános iskolából, és harmadik Bojté Leona, a Mariánum Általános Iskolából.

 

A 12 év fölöttiek között fődíjjal jutalmazták László Pétert, ő kapta az első díjat is; és második lett Majoros Csenge, – mindketten a Vörösmarty Gimnázium diákjai. Harmadik lett Barabás Vivienn, a Batthyány általános iskolából. Különdíjat kapott Kádár Anna, a II. Rákóczi Ferenc, Regőnyei Máté, a Bolyai János és Lada Levente, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulója.

Címkék