Kortárs egypercesek az Örkény honlapján

Élő Írók Társasága címmel indít sorozatot az Örkény István Színház: a magyar kultúra napjától naponta látható egy-egy egyperces novella a társulat tagjainak előadásában a színház honlapján. 

Hasonló tartalmaink:

Tavaly januárban jelentkezett először az Örkény Színház olyan, interneten elérhető sorozattal, amiben  kortárs költőket kértek fel, hogy írjanak a társulat számára verseket. Az Élő Írók Társasága című sorozatnak nagy sikere volt, több mint egymilliószor kattintottak a videókra – olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. Idén egyperces novellákkal folytatják a sorozatot.
“Abban bízunk, hogy ez a színházunk névadója által megteremtett műfaj ma is él” – fogalmaznak a közleményben. Hogy ki kinek a szövegét mondja, azt ezúttal is az évadnyitó társulati ülésen sorsolták ki. A téma most sem kötött, az anekdotától a bölcseletig, a viccszerűtől az elvontig mindenféle lehet.
Az Élő Írók Társasága novellái január 22-től, A magyar kultúra napjától érhetők el, minden nap egy-egy videót tesznek közzé. A kortárs egypercesek közül elsőként Závada Pál Kigyullad a nézőtéri fény című írása látható Polgár Csaba előadásában. Az Élő Írók Társasága című sorozat színész-író párjai között van például Bíró Kriszta és Egressy Zoltán, Csákányi Eszter és Cserna-Szabó András, Csuja Imre és Jászberényi Sándor, Dóra Béla és Háy János, Epres Attila és Kukorelly Endre, Ficza István és Tóth Krisztina, Gálffi László és Tasnádi István, Jéger Zsombor és Térey János, Kókai Tünde és Nádasdy Ádám, Mácsai Pál és Hamvai Kornél, Patkós Márton és Parti Nagy Lajos, Pogány Judit és Bodor Ádám, Polgár Csaba és Závada Pál, Szandtner Anna és Darvasi László, Tenki Réka és Kemény István, Vajda Milán és Garaczi László, Znamenák István és Spiró György.

(forrás: MTI)

Címkék