Ajánló az Érdi Újság 2015. január 29-én megjelent számából

erdiujsagMilyen rendezvényekkel ünnepelte meg Érd a magyar kultúra napját; miért és kikre lehet veszélyes az influenza, élnek-e az érdiek a védőoltás lehetőségével; milyen módszerekkel károsítják meg trükkös csalók a hiszékeny lakosokat; milyen „gyorsvonattal” érkezett meg a Csuka Zoltán Városi Könyvtárba Koncz Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész; hány alkotó mutatkozott be a Téli tárlaton a Városi Galériában; kik szerezték a magyar sportnak az új év első világbajnoki elsőségét – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, január 29-én megjelenő, idei 3. számából.

Hasonló tartalmaink:

 

Nem kérhetnek pénzt a mérőóra-leolvasók – Trükkös csalók járnak Érden

Közműszolgáltatók munkatársának adva ki magukat trükkös csalók károsítják meg az érdieket – figyelmeztette a lakosságot T. Mészáros András múlt szerdai sajtótájékoztatóján. A polgármester emellett felhívta a figyelmet a Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázataira, illetve egy érdi kezdeményezésű országos mozgalomra is, mely a cigány és nem cigány emberek békés egymás mellett élését célozza. A városvezető végezetül arról számolt be, hogy a Batthyány iskolában két napig nem volt tanítás: a fűtésrendszer elromlott.
3. oldal

 

Pest megyét is elérte az influenzajárvány – Hogyan védekezzünk, kell-e az oltás, enyhíthetők-e a tünetek?

Január harmadik hetében megkezdődött az influenzajárvány – figyelmeztet honlapján az Országos Epidemiológiai Központ. Az orvoshoz forduló betegek aránya ebben az időszakban Fejér és Pest megyében, valamint a fővárosban volt a legmagasabb; hogy járvány van, arról a saját szemünkkel is meggyőződhetünk, ha körülnézünk az érdi orvosi rendelőkben. Hogy miért és kikre lehet veszélyes az influenza, élnek-e az érdiek a védőoltás lehetőségével, arról dr. Veres Judit gyermekorvost, az érdi oltóközpont vezetőjét kérdezte az Érdi Újság munkatársa.
2. oldal

 

Érden is megállt Koncz Gábor „gyorsvonata” – Teltházas olvasóterem várta a Kossuth-díjas színművészt

Sokéves hagyomány, hogy a Csuka Zoltán Városi Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából irodalmi különlegességgel kedveskedik mindazoknak, akik vevők az efféle lelki feltöltődésre. Ezúttal Koncz Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Gyorsvonat című önálló előadóestjén vehettek részt az érdiek, amelyen a színész-rendező kedvenc költőitől, íróitól válogatott verseket, novellákat, illetve részleteket életszemlélete bemutatására.
8. oldal

 

A jó a jóval, a szép a széppel találkozik – Negyvenhárom művész mutatkozott be a Téli tárlaton a Városi Galériában

Az immár több mint másfél évtizede minden esztendő elején megrendezett érdi művészeti kiállítás csupán elnevezésében Téli tárlat; témájában nincs köze e hideg évszakhoz, hacsak nem annyira, hogy a kezdetektől fogva januárban, a magyar kultúra napja alkalmából rendezik meg. Idén negyvenhárom Érden, és a környékbeli településeken élő képzőművész egy-egy jellemző munkájában gyönyörködhetnek a művészetkedvelők. A hagyományos csoportos kiállítást Szakolczay Lajos irodalomtörténész, művészeti író nyitotta meg.
7. oldal

 

Sydney-ben is az aranyéremig vitorlázott Majthényi Szabolcs – Megvan a tizenegyedik vébé-cím!

Mint rendesen, az idén is a Majthényi Szabolcs-Domokos András repülő hollandi páros nyerte meg a magyar sportnak az új év első világbajnoki elsőségét. A versenyt Ausztráliában, Sydney-ben rendezték, ahol a 47 rajthoz állt egység közül a magyar kettős végzett az élen, s nyerte meg immáron 11. aranyérmét.
13. oldal

 

 

 

Címkék