Ajánló az Érdi Újság 2015. február 5-én megjelent számából

Csökkennek a menzaárak, de romlik-e a minőség; hogyan készültek fel az ÉKFI járművei, munkatársai a behavazott utak takarítására; hány iskolai tanuló kapta meg idén a Polgárok Háza dísztermében az Érd Kiváló Diákja emlékérmet; elérhető-e a fiataloknál eredmény a kábítószer elleni küzdelemben a szülők nélkül; hogyan mulattak otthonról hozott finomságokkal, dallal, tánccal a svábok, és hányadszor rendezték meg az Érdi Birkózóbált – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, február ötödikén megjelent, idei 4. számából.

Hasonló tartalmaink:

Csökkennek a menzaárak, a minőség ismét a decemberi – Akadálymentesített, felszerelt épületbe költözhet a Gyermekjóléti Központ

A decemberi árra csökkentek február elsejétől a közétkeztetés díjai. A közgyűlés erre irányuló döntésének hátteréről Bács István beszélt múlt szerdai sajtótájékoztatóján. Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy tavasszal megkezdődhet a Gyermekjóléti Központ új ingatlanának építkezése; százmillió forintot különített el a város arra, hogy akadálymentes, megfelelően berendezett épületbe költözhessen a központ 2015 novemberében.
2. oldal

Rendkívüli mennyiségű csapadékkal búcsúzott a január

Január végén kaptunk egy kis ízelítőt a télből: 29-én már néhány centinyi hó érkezett, a gyerekek örömére. Éjszaka az ÉKFI járművei, munkatársai letakarították a főbb utakat, másnap pedig az eső úgy elmosta a havat, mintha nem is lett volna. Január utolsó hetében egyébként annyi eső (és hó) hullott, mint máskor egy csapadékosabb januárban összesen.
5. oldal

Érd kiváló diákjai 2014-ben – Nyolcadik alkalommal tüntették ki a legeredményesebb tanulókat

Idén harmincöt tanuló vehette át a Polgárok Háza dísztermében az Érd Kiváló Diákja emlékérmet. Ebben a kitüntetésben azok az érdi iskolások részesülhetnek, akik a 2013/2014-es tanévben kiváló sikereket értek el a korosztályuknak megfelelő, rangos megyei, országos, illetve nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken. Érd város közgyűlése tavaly úgy módosította az ide vonatkozó rendeletét, hogy ez az elismerés azoknak a diákoknak is adományozható, akik általános iskolai tanulmányaik során 8 tanéven keresztül, illetve középiskolai tanulmányaik ideje alatt valamennyi tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el.
8. oldal

Főleg a fiataloknál nő a kábítószer fogyasztás – Drog-megelőzéssel kapcsolatos városi szülői értekezletet tartott a rendőrség

A szülők többsége nem szívesen szembesül a drog okozta gondokkal, és ha észleli is a bajt, inkább szégyelli, semmint, hogy segítséget kérjen. Pedig a kábítószer elleni küzdelemben a szülők nélkül nem megyünk semmire! – hangsúlyozta Pintér Imre rendőr alezredes, bűnmegelőzési tanácsadó azon a városi szülői értekezleten, amit a tavaly elindított drog-megelőzési program keretében szervezett a rendőrség. A január 29-ei hirtelen jött havazás nem volt a tervben, de így legalább az érdektelenséget rá lehetett fogni a zord időjárásra, ugyanis a rendezvényen több volt a szakember, mint az aggódó anyuka és apuka.
11. oldal

Hagyományőrző sváb bál Érden – Otthonról hozott finomságokkal, dallal, tánccal, mulattak

Körülbelül másfél évtizede tartják meg hagyományőrző báljukat az érdi svábok. A német nemzetiségi önkormányzat és a Rosenbrücke Énekkar szervezte rendezvényre idén január 31-én került sor, a Finta rendezvényházban. Több mint 250 vendég érkezett, akik házi finomságokkal pakolták tele az asztalokat. A jó hangulatról a Lohr Kapelle zenekar, illetve a Rosenbrücke Énekkar, a Marianum iskola kis táncosai és a Lochberg Regionális Tánccsoport gondoskodott.
9. oldal

Bálozó birkózók

Immáron harmincadik alkalommal rendezték meg január 24-én az Érdi Birkózóbált, amely iránt az idén is hatalmas volt az érdeklődés: háromszáznál többen népesítették be a Finta József Rendezvénytermet, s múlatták kitűnő hangulatban az időt, egészen hajnalig.
13. oldal

 

Címkék