Felszántották a tárnoki tengópályát

Vandál rongálás történt Tárnokon. A tegnópálya füvét szántotta fel autójával valaki a hét végén. Ezt szemtanúk is látták, akik szóltak a polgármesternek. Szolnoki Gábor azt mondta: már tettek feljelentést. A kár 150 ezer forint. A lakók szerint ez már a sokadik ilyen eset.

Hasonló tartalmaink:

Mintha csak felszántották volna a füvet a vasútállomásnál lévő tengópályánál, Tárnokon. Bokáig érő autónyomok vezetnek az útról a lebetonozott pályáig. A jó 10 méteres nyomokba belefagyott a víz. A pályán sárdarabok és gumicsíkok. Vasárnap járt itt egy autós. Szemtanúk látták, mi történik és szóltak a polgármesternek. Szolnoki Gábornak arról számoltak be, hogy a sofőr szórakozásból ment rá a fűre és a pályára.

Fotók: Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere

Az Érd Médiacentrumnak nyilatkozva a polgármester elmondta, hogy tapasztalt már hasonlót. Szolnoki Gábor szerint mindent megtesznek, hogy megállítsák a vandálokat. Egy gépjármű-tulajdonos gondolta úgy, hogy a hóolvadást felhasználva gyakorlópályának használja ezt a parkot.

A közterület-felügyelet feljelentést tett rongálás miatt. Az ügy gyanúsítottját és autóját közben már azonosították a szemtanúk vallomása alapján. A kár 150 ezer forint. Az egyik közösségi oldalon közben több tárnoki is azt írja, hogy nem ez volt az első ilyen rongálás. Szolnoki Gábor polgármester is beszámolt hasonló esetről.

Futni szoktam nagyon sokat és valóban találkozom sokszor olyan motorosokkal, quadosokkal, akik a törvényt abszolút figyelmen kívül hagyva közlekednek. És ez még csak hagyján lenne, mert ha valaki elpöfög szépen a gáton a sóskúti crosspályáig, akkor az rendben van. De amikor úgy gondolják, hogy a tájvédelmi terültbe, a gátba, a rézsűbe érdemes kipróbálni a lóerőket, hát, bizony az felháborító.

Tárnok polgármestere azt is elmondta: mindent megtesznek, hogy ne forduljanak elő hasonló esetek. Szolnoki Gábor szerint viszont nehéz elkapni a vandálokat, mert gyorsan eltűnnek.

ÉrdMOST!

Címkék