Ajánló az Érdi Újság 2015. február 12-én megjelent számából

Kinek adták át a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat Budapesten; mi a helyzet Érden az influenzával, jelent-e problémát manapság a tetvesség, milyen ajánlott védőoltásokat érdemes beadatni és milyen a menzákon felszolgált étel minősége; hol jött létre 1940. őszén a Katolikus Agrárifjúsági Legényegyletek Országos Tanácsa (KALOT) első népfőiskolája; miről beszélt a Körösi Csoma Sándor Általános Iskola növendékeinek Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátor; mi a közös a rácok, a bukovinai székelyek és a Batthyány sportiskola diákjai között – sok egyéb téma és időszerű információ mellett ezekről lehet olvasni az Érdi Újság legfrissebb, február tizenkettedikén megjelent, idei 5. számában.

Hasonló tartalmaink:

Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat kapott Paróczai Zoltánné

Múlt szombaton ünnepélyes keretek közt átadták a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat Budapesten. A rangos elismerést idén Paróczai Zoltánné, a Dizseri Tamás Habilitációs Központ vezetője vehette át Bölcskei Gusztávtól, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökétől. A megjelenteket – köztük Aradszki András államtitkárt és Érd város, valamint szociális intézményeinek vezetőit – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is köszöntötte. A díjkiosztó ünnepségen – amelyet a fogyatékosok ügyével foglalkozó konferencia követett – a vendégek megismerkedhettek az érdi Habilitációs Központtal, illetve a Csengettyűs együttessel is.
5. oldal

„Célunk, hogy az embert körülvevő környezet ne legyen betegség forrása” – Nép-egészség-ügy, bemutatkozik a Járási Népegészségügyi Intézet

Influenzafigyelés, iskolai felvilágosítás, lakossági panaszok kezelése, menzák ellenőrzése – egyebek közt ezzel foglalkozik a Járási Hivatalhoz tartozó Járási Népegészségügyi Intézet, azaz közismertebb (régi) nevén: az ÁNTSZ. Hogy mi minden tartozik még a feladatkörükbe, mi a helyzet Érden az influenzával, jelent-e problémát manapság a tetvesség, milyen ajánlott védőoltásokat érdemes beadatni és milyen a menzákon felszolgált étel minősége, arról dr. Katona Ildikó járási tisztifőorvossal beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.
2. oldal

Fejezetek a népi radikalizmus történetéből

A népiek és a radikalizmus a Horthy-korszakban címmel írás jelent meg a Rubicon történelmi ismeretterjesztő tudományos folyóirat idei második számában. A tanulmányból sok más mellett megtudhatja az olvasó, hogy a Katolikus Agrárifjúsági Legényegyletek Országos Tanácsa (KALOT) 1940. őszén hozta létre az első népfőiskoláját, mégpedig Érden. Teleki Pál miniszterelnök nyitotta meg.
9. oldal

Gundel Takács Gábor vendégségben a Kőrösi iskolában

A Körösi Csoma Sándor Általános Iskola növendékei a napokban Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátort látták vendégül. Az ismert műsorvezető nem okozott csalódást: közvetlen volt, beszédes és vidám. Beszélt családról, karrierről, sok-sok televíziós élményt osztott meg a közönséggel, és bölcs útravalókból sem volt hiány. Egy kérdésre azonban a gyermekek nem kaptak választ.
11. oldal

Farsangi bálok

És hogy mi a közös a rácok, a bukovinai székelyek és a Batthyány sportiskola diákjai között – erre egyszerű a válasz. Az Érdi Horvát Önkormányzat, az Érden élő bukovinai székelyek, valamint a Batthyány sportiskola növendékei mind ezen a héten tartották farsangi báljukat. Ezekről a rendezvényekről természetesen az Érdi Újság fotókkal színesített cikkekben számolt be.
4. és 13. oldal

 

 

Címkék