Erasmus+ a tapasztalt fiatalokért

Több mint egymilliárd forint jut az idén az Erasmus+ Ifjúsági Programra, amely a fiatalok nemzetközi tapasztalatszerzését segíti – erről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt. Az Erasmus+ európai uniós együttműködési program, amely az oktatást, a képzést, valamint az ifjúsági területet és a sportot is magába foglalja.

Hasonló tartalmaink:

A cél az, hogy a fiatalok nemzetközi tapasztalathoz jussanak akár hazai környezetben, akár külföldön. A program a fiatalok egyéni mobilitását és az ifjúsági szervezetek közti tapasztalatcserét egyaránt szolgálja – húzta alá az államtitkár.

Az ifjúsági terület három alcsoportja közül kiemelte az egyéni tapasztalatszerzést szolgáló programokat, köztük az ifjúsági csereprogramot. Ennek a lényege, hogy minimum 2 partnerországból érkező fiatalok adott témában – legyen az mezőgazdasági, művészeti, ifjúságpolitikai vagy akár vállalkozási – egymással tapasztalatot cserélnek. Ugyancsak jelentős az európai önkéntes program, amelyben évente mintegy félezer magyar fiatal vesz részt. További információk az EU oldalán (magyarul is).

 

Címkék