Még nem élesítették be az új traffipaxokat

Tovább tart a mindent látó traffipaxok tesztüzeme, mert szoftverfrissítést végzett az eszköz szállítója. A tesztüzem ideje alatt a rendőrség nem bírságol – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Hasonló tartalmaink:

A százhatvan darab változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pont (KKEP) tesztüzeme február elején kezdődött meg. A „Célzottan közlekedésbiztonságot javító fejlesztések – A közlekedésbiztonság növelése terén kifejtett rendőrségi tevékenység komplex fejlesztése” című, VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat elnevezésű projekt szerepe kulcsfontosságú a közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése terén. A fejlesztés keretében a rendőrség egy új, Európában is egyedülálló, preventív rendszer kiépítését tervezi. Ennek elsőként megvalósuló projekteleme a változtatható helyű KKEP-k tesztüzeme.

A budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok közlekedésrendészei megkezdték a százhatvan darab változtatható helyű KKEP éles üzembe állítására való felkészülést. A közúti közlekedők országszerte találkozhatnak az új eszközökkel, amelyekkel egyelőre nem végeznek a rendőrök joghatással járó méréseket. A felkészülési időszak várhatóan egy hónapot vesz igénybe, ezt követően kezdődik meg az éles üzemeltetés. A már rendszerben lévő sebesség-ellenőrző készülékek azonban ezen időszak alatt is alkalmazásban maradnak.

Korábban március 1-re tervezték az indulást, a szoftverfissítés miatt ez most csúszik.

Címkék