Rajzolj szabadságot!

A Szepes Gyula Művelődési Központ rajzpályázatot hirdet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére 6–18 éves diákoknak. A beadási határidő március 5. 

Hasonló tartalmaink:

A rajpályázat már több mint tíz éves múltra tekint vissza, minden évben meghirdeti a művelődési központ. A szervezők szeretnék az 1848/49-es eseményeket közelebb hozni a gyerekekhez. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a diákok örömmel vesznek részt a pályázaton, idén is már sok rajz érkezett be.

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartúval ellátva kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Korcsoportok: 6–10, 11–14, 15–18 évesek.

Általában a hagyományos papír alapú rajzok érkeznek a legnagyobb mennyiségben, de minden évben készülnek különlegességek is – hangsúlyozta Szedlacsek Emília, a Művelődési Központ vezetője. A szabadságharccal kapcsolatban minden évben vannak visszatérő, a gyerekek számára kedvelt események, amelyeket szívesen örökítenek meg a rajzokon.

A pályamunkák értékelése és díjazása három kategóriában történik. A pályaműveket március 5-e kell beadni, de ha valaki kifut a határidőből, akkor még néhány nappal később el tudják fogadni azt – tette hozzá Szedlacsek Emília, az intézmény igazgatója.

Would you like to replay the video?

 

Címkék