Ajánló az Érdi Újság 2015. március 5-én megjelenő számából

erdiujsagMit tartalmaz a város 2014-2020. évek fejlesztési szándéknyilatkozata, amelyet legutóbbi ülésén fogadott el a közgyűlés;  mennyi pénz jut a térség hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztésére;  milyen változásokat hozott a szociális ellátások helyi szabályairól szóló új rendelet, milyen jövedelemhatártól igényelhetők a települési támogatások, változott-e egyes támogatások kedvezményezetti köre, és melyek a legfőbb eltérések az eddigiekhez képest; milyen szervezeti átalakításokkal folytatódik a pár éve megkezdett közigazgatási reform, és milyen újabb feladatok kerülnek át a kormányhivatalhoz; milyen bűnmegelőzési óvintézkedéseket javasol a rendőrség a gépkocsi tulajdonosoknak, és hova lehet fordulni sürgős segítségért, ha baj van – egyéb olvasnivalók mellett ezek a témák szerepelnek az Érdi Újság legfrissebb, március 5-én megjelent, idei 8. számában.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Kiemelt projekt Érd csapadékvíz-elvezetése – Elfogadta a közgyűlés a város 2014-2020. évek fejlesztési szándéknyilatkozatát

 Nem először került a képviselők asztalára a város hat évre tervezett fejlesztési projektjeinek listája és ütemezési terve. Az érdi önkormányzat még 2014 novemberében összeállította a területfejlesztési koncepcióra és az integrált településfejlesztési stratégiára alapozott Integrált Területi Programot, amit idén a források mértékének csökkenésére és azok lehívásának eljárásrendjére tekintettel, több ponton módosítani kellett. A közgyűlés a módosított fejlesztési szándéknyilatkozatot egyhangúlag elfogadta.

4. oldal

 

 

Házhoz mennek a papírért, műanyagért, színes kukák és új járművek jönnek – Milliárdos fejlesztés Érden és térségében

 Több mint egymilliárd forintból valósulhat meg a térség hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése: 56 ezer új, papír és műanyag tárolására való gyűjtőedény, ötezer komposztálóláda és tíz szállítóautó érkezik szeptember végéig a 92 százalékban uniós finanszírozású projekt keretében. Bács István alpolgármester sajtótájékoztatóján elmondta: vállalták, hogy megduplázzák a szelektíven gyűjtött hulladék egy főre jutó mennyiségét.

2. oldal

 

 

Változó szociális ellátások

 A közgyűlés elfogadta a szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendeletet. Simó Károly alpolgármester segítségével azt járta körül az Érdi Újság munkatársa, milyen jövedelemhatártól igényelhetők a települési támogatások, és melyek a legfőbb eltérések az eddigiekhez képest. Fontos változás például, hogy változik egyes támogatások kedvezményezetti köre, és már nem sávosan állapítják meg a lakásfenntartási támogatást.

5. oldal

 

 

Kormányhivatalok: új feladatok, olcsóbb közigazgatás – Új kormányablak nyílhat Érden

 Nagy szervezeti átalakítással folytatódik a néhány éve megkezdett közigazgatási reform: újabb feladatok kerülnek át a kormányhivatalhoz, a megyei és járási szinten működő szakigazgatási szervek pedig főosztályként működnek majd tovább. Bánsághy Balázstól, az Érdi Járási Hivatal vezetőjétől az Érdi Újság munkatársa megtudta azt is, hogy Érden várhatóan új kormányablak nyílik a jövőben.

8. oldal

 

 

Értékmentő javaslatok autósoknak 

 Bevásárlás, utazás, fodrász, szállítás. Csak néhány tevékenység, amelyhez már csak megszokásból is használjuk gépjárművünket. Kényelem, gyorsaság, biztonság a fő jelzők, amelyek eszünkbe juthatnak a gépkocsihasználattal kapcsolatban. De vajon a kényelem, a gyorsaság és a biztonság jegyében nem feledkezünk-e el a gépkocsi védelméről? Folytatódik az Érdi Újságban az Érdi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzés, összefogással című sorozata.

8. oldal

 

Címkék