Jövedelmező lehet a szelektív hulladékgyűjtés

Komoly fejlesztés előtt áll a hulladékgyűjtés Érden és a térségben is – mondta Érd alpolgármestere az Érd TV-nek adott interjújában. Bács István arról beszélt, hogy a hulladékkezelésre elnyert egymilliárd forintos pályázat megteremti az ehhez szükséges feltételeket.

Hasonló tartalmaink:

Az alpolgármester egyebek mellett megemlítette, hogy új járműveket vesznek. Bács István úgy fogalmazott, hogy a modern kukásautókkal kedvezőbb feltételekkel tudnak magasabb színvonalú ellátást biztosítani. Az alpolgármester emlékeztetett: Érd több településsel együtt nyert egymilliárd forintot a korszerűsítésre.

2013-ban Érd nyújtott be Érd pályázatot a szelektív hulladékgyűjtés megreformálására – emlékeztetett az alpolgármester. Érdhez Diósd, Százhalombatta, Tárnok és Sóskút is csatlakozott. Az így létrejött társulás célja az volt, hogy megújítsa az eszközparkot, a munkához szükséges informatikai hátteret és, hogy szelektív gyűjtőedényeket vásárolhassanak, amelyeket minden egyes érdi háztartás megkap. így külön lehet majd gyűjteni a papír és a műanyaghulladékot a kommunális szeméttől. A megnyert nettó 1,068 milliárd forintból mindez megvalósítható. A pályázati pénz 92 százalékos támogatást jelent.

A támogatás mértéke azért is ilyen magas, mert ez egy jövedelemteremtő projekt – magyarázta Bács István -, két okból is: a szelektíven kezelt hulladékot később értékesíti a társulás, a hulladékszállító járműveket pedig díj ellenében engedi át a a szolgáltatóknak.

Hallgassa meg interjúnkat!

Címkék