Kalauzhad a peronokon

Fokozott jegyellenőrzést tart a MÁV-Start a budapesti elővárosi vonatokon, sőt, felszállás előtt, még a peronokon is. A kampánnyal nem a bliccelők büntetése a cél, inkább a jegyváltásra ösztönözne a vasúttársaság – nyilatkozta Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője. Ettől függetlenül, de épp most tették elérhetővé  az a mobilappot, ami mindenre jó, még csetelhetünk is a kalauzzal. 

Hasonló tartalmaink:

A MÁV-Start jegyellenőrzési akciót hirdetett az elővárosi vonatokra, így a csúcsforgalmi időszakban jelentősen több jegyvizsgáló lesz az állomásokon és a vonatokon. A kampánnyal nem a bliccelők büntetése a cél, inkább a jegyváltásra, illetve az elővételes és az online vásárlási lehetőségek használatára szeretnék ösztönözni az utasokat – áll a MÁV-Start közleményében.
A célellenőrzések alkalmával esetenként már a felszállás előtt, a peronon is kérhetik az utasoktól a jegyeket, bérleteket. Éppen ezért a MÁV-Start minden, az ellenőrzés során érintett állomáson és megállóhelyen biztosítja a menetjegyek árusítását.

A részletekről Lőcsei Virágot, a MÁV szóvivőjét kérdeztünk az Érd Fm 101,3 műsorában.

A hatékony fellépés céljából a vonatokon szolgálatot teljesítő nagyobb jegyvizsgálói létszám lehetővé teszi, hogy az ellenőrzési időszakban a fedélzeti jegyváltást megtagadó utasokat minél előbb kiszűrjék és leszállítsák a vonatról.

A kampányszerű ellenőrzés a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon kezdődik, de szigorított ellenőrzés a későbbiekben valamennyi budapesti elővárosi vonalat érinteni fogja.

Vannak más hírek is a MÁV háza tájáról: a MÁV androidosok és iPhone-osok számára is egy olyan ingyenes alkalmazást fejlesztett ki, amellyel a járatokról tényleg mindent meg lehet tudni. Még annál is többet, mint eddig, hiszen a vonaton ülve és a peronon állva is csetelhetünk az utasokkal és a személyzettel. A hvg cikkéből minden kiderül, az is, honnan tölthető le az alkalmazás.

Fotó: wikimedia.org

Címkék