Ajánló az Érdi Újság 2015. március 12-én megjelenő számából

Hogyan változott az időseket is érintő, a családok költségeit, kiadásait csökkentő önkormányzati támogatások rendszere és hogyan változtak a igénybevétel feltételei; milyen szolgáltatások várják az ügyfeleket a Szociális Gondozó Központ új kirendeltségében, a Parkvárosi Közösségi Házban; hogyan erősíti a szociális biztonságot, hogy márciustól járási szintre került az időskorúak járadéka, az ápolási díj, a közgyógyellátás, az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, valamint az aktív korúak ellátása; milyen témakörök szerepelnek a tizenhetedik alkalommal megrendezett Óvodai Szakmai Napok programjában;  hogyan mutatkoznak be az érdi alapfokú tanintézmények a nyílt napok, iskolakóstolgató délutánok  során  – sok egyéb olvasnivaló mellett ezek a témák szerepelnek az Érdi Újság legfrissebb, március tizenkettedikén megjelent, idei 9. számában.

Hasonló tartalmaink:

 

Napirenden az új szociális rendelet – Megtartotta idei első ülését az érdi Idősügyi Tanács

A városi közgyűlés által elfogadott márciustól érvényes, új szociális rendelet főbb pontjait is ismertette Simó Károly alpolgármester az érdi Idősügyi Tanács múlt héten megtartott ülésén. Az időseket is érintő, a családok költségeit, kiadásait csökkentő önkormányzati támogatások rendszerének és feltételeinek ismertetése mellett a 2014. évi tevékenységről szóló beszámolót elfogadták a tanács tagjai.

2. oldal

 

Konferenciaterem lesz a régi moziteremből – Családsegítő iroda már Parkvárosban is 

Új kirendeltséget nyitott a Parkvárosi Közösségi Házban a Szociális Gondozó Központ. Az ügyfelek a Családsegítő Szolgálat, illetve a Gyermekjóléti Központ mindazon szolgáltatását igénybe vehetik, amit a központban megkapnak. A parkvárosiakat felújított, kellemesen berendezett helyiségekben várják a munkatársak, akik többek közt a szociális ellátásokat érintő változásokról is felvilágosítást tudnak adni az érdeklődőknek.

4. oldal

 

Kiszámíthatóbbá válnak a szociális támogatások – A járási hivatal nyújt segítséget a jövőben

A szociális biztonságot erősíti, hogy márciustól járási szintre kerül az időskorúak járadéka, az ápolási díj, a közgyógyellátás, az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, valamint az aktív korúak ellátása – hangsúlyozta tájékoztatójában Tarnai Richárd. A Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte, a jövőben országosan, egységes elvek alapján állapítják majd meg a jogosultságot ezekhez a támogatásokhoz a járási hivatalok.

5. oldal

 

Óvodai Szakmai Napok, tizenhetedszer

Egy generáció már felnőtt azóta, hogy először megrendezték Érden az Óvodai Szakmai Napokat. A bemutatókból, szakmai előadásokból minden önkormányzati óvoda kiveszi a részét; bár főleg a kollégáknak szervezik, a programok szabadon látogathatók. Több témát is körüljárnak a három hét alatt a mozgásfejlődéstől az autizmusig, a reformélelmiszerektől a hagyományos és a mai családmodellig.

9. oldal

 

A kicsinyek ízleltek, szagoltak, tapintottak és nagyon füleltek – Iskolacsalogató az érdi általános iskolákban

Hamarosan itt a tavasz, de az őszre iskolába induló gyermekek szüleinek már minél előbb el kell dönteniük, melyik iskolába íratják csemetéjüket. A kicsinyeknek pedig könnyebb lesz feldolgozni a nagy változást, ha minél előbb megismerik azt az intézményt, ahol majd elkezdik a tanulmányaikat, mert jó esetben, akár nyolc évig is az lesz a „második otthonuk”. A bemutatkozás és az ismerkedés céljából nyílt napokat, iskolakóstolgató délutánokat tartanak az érdi alapfokú intézményekben, hogy a leendő diákok körülnézhessenek az iskolákban, majdani tanítók pedig megismerjék azokat az apróságokat, akik hamarosan az iskola folyosóin és osztálytermeiben futkároznak majd.

11. oldal

 

Címkék