Szombaton újra vásári forgatag a főtéren

Ismét feltűntek városunkban a vásárba hívogató szalmabábuk:  márciuis 14-én újra megtartják a Magyarok Érdi Vásárát a már megszokott helyen, Érd főterén. Vass Lenke szervezővel a már hagyományosnak mondható programokról, a várható kínálatról és az újdonságokról is beszélgettünk.

Hasonló tartalmaink:

- A cél a magyar kézművesség, a magyar termékek népszerűsítése, a kisiparosok, termelők megismertetése, ahogyan eddig is – mondta Vass Lenke szervező. A Magyarok Érdi Vásárát március 14-én tartják, a megszokott helyen, Érd főterén. Sok árus ismerős lesz majd a korábbi forgatagból, de – mint a szervező elmondta – szájról-szájra terjed a vásár jó híre, így egyre többen kérik, hogy jöhessenek. Így lesz színes az érdi vásár, hiszen nem csak helyi árusok pakolják ki portékáikat.

Ez színesíti a kínálatot is. Ami eddig nem volt, de hétvégén biztosan lesz, az az eperbor. Eddig nem sütöttek házikenyeret – most ezt is megkóstolhatjuk. Eddig nem találkozhattunk vadon termő növényekből készült portékával sem, de szombaton az egyik standon parlagfűből készült termékeket is árusítanak majd – sorolta Vass Lenke.

Fából készült játékok és kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket a népi játszótéren, ahol szintén lesz újdonság: az Emese Kis emese_kis_csillagaCsillaga Alapítvány hozza el a Világgá megyek című társasjátékát. Ez  a magyar népmesék elemeinek, mondavilágának bemutatásával és segítségével vezeti végig a kicsiket és a nagyokat a mesék vándorútján.

A vásári forgatagból a zene és a tánc sem hiányozhat: fellépnek mások mellett a Szivárvány Óvoda ovisai, a Kőrösi Iskola furulya szakkörének ifjú zenészei, a Metronóm Dobiskola, a Lendvai Károly férfikórus, az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör és  Diriczi Zoltán és Szabó Gergely népzenészek.

A legkülönlegesebb programra délelőtt kerül sor: a Magyar Postagalamb Szövetség egyik tagja 40 postagalambbal érkezik. A madarak persze nem maradnak a kalitkákban. Aki kíváncsi a galambröptetése, annak még eggyel több ok, hogy vásározzon szombaton Érd főterén!

 

Címkék