Elsöprő rögbigyőzelem Zágrábban

A 16 évesekből álló magyar rögbi kadétok nagy arányban verték a náluk egy évvel idősebb horvát csapatot Zágrábban.

Hasonló tartalmaink:

A román bajnokságban szereplő U16-os rögbi-válogatott váratlanul remek lehetőséget kapott, hogy felmérje, hogyan sikerült a téli alapozás. A délszláv és magyar csapatok közös bajnokságában Zágrábban szerepelt a felnőtt magyar liga-válogatott, és a horvátok javaslatára a kadétok is összecsaphattak. Ellenfelük a horvát főváros válogatottja volt. Meglepetésre kiderült, hogy a hazaiak U17-es csapatra gondoltak.

Az érdi játékosokat Gyarmati József, Pataki Patrik, Katona Zoltán, Papp Richárd (Fogócska SE) valamint Sztojka Renátó és Kiss Gyula (Bulldogok RC) képviselte.

- A kitisztuló időben mindenki világosan láthatta, hogy ezt a meccset a mieink uralják. A bágyadt napsütésben huszáros rohamokkal zilálták szét a horvátok védelmét, akik nem adták meg könnyen magukat, de technikailag és taktikailag, a játék megértésében egy osztállyal a magyar fiatalok mögött vannak. Egyedül fizikálisan voltak versenyben, sőt erősebbek is voltak. Csak hiába! Általában csak nyomozták a labdát, igaz, néha könnyű dolguk volt, mert megtalálhatták a célterületükön letéve. Az első félidőben öt, a másodikban három célt raktunk nekik, de mivel a rúgó, az esztergomi Suiogan nem célzott pontosan, megúszták egy 44-0-s vereséggel. Könnyen ötven fölött lehetett volna a különbség, de ne legyünk telhetetlenek. A sikerhez Pataki két, Sztojka és Kiss 1-1 céllal járult hozzá – írta beszámolójában Tóth Sándor szövetségi kapitány (MRGSZ)

Jövő héten Esztergomba az „örökös” horvát bajnok Nada Split csapata érkezik klubjuk kadétjaival.

A kadétok meccse után a magyar liga-válogatott 33-19-es vereséget szenvedett Zágráb válogatottjától, így még magasabbra értékelhetjük a kadétok teljesítményét.

Címkék