Ezüstérmesek a Vadmacskák

A Fogócska SE Vadmacskák U18-as klubválogatottja  június 18-21 között az United World Games nemzetközi sporteseményen vett rész ahol 31 ország több mint 10000 sportolója képviselte hazáját saját sportjában.

Hasonló tartalmaink:

A Vadmacskák nemzetközi helytállása

Állósor: Kálmán Dávid (másodedző),Kuzma Tamara(97),Berényi Vivien(00),Pocseg Letícia(97),Benkő Réka(97),Nyikos Diána(97),Pocseg Noémi(00),Füredi Barbara(97),Csont László (edző) Fekvősor:Győr Szilvia(97),Gránitz Zsuzsanna(97)

A Vadmacskák mezőnyében a német Heidelberg a Román Venus és az Osztrák Donau volt az ellenfél. Mindhárom csapat nagyon erős ellenfélnek ígérkezett. Első meccsüket 19-én a német csapat ellen játszották a lányok, a félidő felénél az ellenfél szerzett célt. Még a félidő vége előtt középen áttörve egyenlített csapatunk és a jutalomrúgást berúgva átvették a vezetést. A második félidőben folyamatosan uraltuk a játékot és nagyon gyorsan járattuk a labdát így sikerült kétszer középen, egyszer szélen rést nyissunk az ellenfél védekezésén és célt szerezni. A végeredmény 26-5 lett a javunkra. A második mérkőzést az osztrák csapat ellen vívtuk, ahol biztos játékkal 33-5-re nyertünk.

Másnap a Román Venus csapata volt az első ellenfelünk. Ezen a mérkőzésen ott volt a dél-afrikai férfi válogatott edzője, aki kíváncsi volt a játékunkra. A lányok nem okoztak csalódást, kemény játékkal 15-0-ra verték ellenfelüket. A válogatott-edző véleménye pozitív volt, a nagyon erős toli, a jó helyzetfelismerés, a szép passzok és kemény játék miatt dicsérte a lányokat, és megdöbbenésének adott hangot, hogy klubcsapatként ilyen bravúros játékra vagyunk képesek.

A döntőbe kerülésért az előző napról jól ismert Donau csapatával játszottunk, a meccset 22-0-ra nyertük. Az utolsó versenynapi  döntőt mintegy 1000 néző szurkolta végig. Két és fél hónap kemény munka heti négy, öt edzéssel majd egy egyhetes edzőtáborral, ennek eredményeként született az ezüstérem.  Más szóval amatőr sportolók, profi hozzáállással.

Címkék