Lecsúsztak a dobogóról

Sós Dániel és Tekauer Márk is megmérette magát a Bakuban zajló I. Európa Játékokon fő számukban. Tekauer megjavította ugyan egyéni csúcsát, és a döntőbe jutott – ez volt a célja. Sós Dániel éppen csak lecsúszott a dobogóról. 

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Úszó Sport Kft. két versenyzője közül Tekauer Márk kezdte előbb szereplését a 200 méteres pillangóúszás 0624_baku_tekadöntőjében, ahol elmaradt az elődöntőben felállított egyéni csúcsához – 2:00.31 – képest, miután 2:01.23-as ideje a döntőben csak az utolsó, nyolcadik helyre volt elég.  Ahogy korábban adott interjújában elmondta, Bakuban egyéni csúcsért és döntőért megy, és mind a kettő összejött neki, hiszen rekordját kilenc tizedmásodperccel javította meg, amivel beverekedte magát a döntőbe.

Sós Dániel is fő számában, a 200 m vegyesben volt érdekelt, ahol a selejtezőben „csak” az ötödik helyet szerezte meg (a 45 fős mezőnyben), ám az elődöntőt remekül hajrázva nyerte meg, és a döntőben a hatos pályán indulhatott. A délutáni fináléban aztán épphogy lecsúszott a dobogóról, hiszen egy osztrák és két brit is megelőzte, így 2:02.76-os ideje „csak” a negyedik helyre volt elég.

Selmeci Attila, a két érdi úszó edzője korábban arról tájékoztatott, hogy mindkét versenyzőnek a döntő a cél, és ezzel a jövő évi, hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnokságra készültek, mivel akkorra már ők lesznek a rangidősek korosztályukban.

Folytatás

A folytatásban Sós Dániel június 27-én 400 vegyesen bizonyíthat szintén a reggeli órákban.
Tekauer Márk 26-án 100 m pillén, végül a 4×100 m vegyes váltó tagjaként június 27-én zárja a versenyt.

 

Címkék