Mindkét döntős érmes lett!

Mint beszámoltunk róla, az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. két versenyzője már az első napon döntőbe jutott, s mindketten érmet szereztek a Százhalombattán rendezett rövidpályás országos bajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Sós Dániel és Kovács Benedek, azok az érdi úszók, akik az előfutamból jutottak a döntőbe 200 vegyesen, illetve 200 háton, mivel csak az ötvenes és százas számokban rendeznek középdöntőt, az ennél nagyobb távokban az előfutam után tartják a finálét.

Sós Dániel a 200 vegyes előfutamában ugyan elmaradt nevezett idejétől, de így is negyedik legjobb idővel jutott döntőbe, ahol aztán Bernek Péter és Földházi Dávid tudta csak megelőzni, 1:58,48 perces ideje bronzérmet ért!

Kovács Benedek pedig 200 méter háton „csak” ötödik legjobbként jutott döntőbe, ahol aztán már az első hosszon ellépett tőle Telegdy Ádám, viszont az ezüstérmet nem adta ki a kezei közül, miután Telegdy mögött, de Földházi Dávid és Verrasztó Dávid előtt csapott a célba 1:55,69-cel, amellyel ezüstérmet szerzett! Arról nem is beszélve, hogy nevezett idejét (egyéni legjobbját) több mint öt másodperccel javította meg!

Ami a többi érdit illeti, Joó Sára két számban is döntőbe jutott, 100 háton középdöntőbeli futamában csak Hosszú Katinka előzte meg, összesítésben pedig az 1:00,49-es idejével harmadikként jutott a döntőbe, hiszen az egriek versenyzője, Burián Katalin még Hosszúnál is jobb időt úszott a középdöntő másik futamában.

1103_uszas_rob_1

De az FTC-től szeptemberben érkező Joó még 100 gyorson is érdekelt volt, ahol a középdöntőben Verrasztó Evelyn és Késely Ajna előzte csak meg, és összességében ötödik idővel (0:55,66) jutott döntőbe.

A 100 gyors fináléját csütörtök délután 17:47-kor, a 100 hátét 18:06-kor rendezik, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

A rövidpályás ob második napjának délelőttjén Kovács Benedek 50 háton, Joó Sára 50 pillangón és 100 vegyesen, Sós Dániel 400 vegyesen, Jánosi Kristóf és Vigassy Bálint 100 gyorson, 200 pillangón Barócsai Petra áll rajtkőre.

A további érdiek közül a már a Dunaharaszti MTK-ban versenyző Tekauer Márk 100 pillangón 0:52,85-tel, a második legjobb idővel jutott döntőbe, miután az előfutamban második lett, a középdöntőben pedig olyan klasszist is megelőzött, mint Cseh László, de Pulai Bence mögött került a fináléba. A szám döntőjét 18:10-kor rendezik.

A Budafóka XXII. SE érdi versenyzője, Márton Richárd három számban volt érdekelt az első napon 200 háton tizenegyedik lett (2:02,19), 100 pillangón az előfutamban hetedik, a középdöntőbeli futamában negyedik, összességében pedig nyolcaddiként került fináléba 0:54,45-tel. Továbbá 400 gyorson az előfutamból második legjobb idővel ment tovább a döntőbe, ott pedig évjáratos csúccsal a harmadik helyen végzett Bernek Péter és Gyurta Gergely mögött (3:45,45).

Fotók: Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott facebook oldala

Címkék