Végül hét lett közte

Nem indult túl simán a Budaörs és az ÉRD Magyar Kupa mérkőzése, hiszen Mihály Attila csapata az erőviszonyokkal ellentétben sokáig, egészen a negyvenedik percig tartotta a lépést Szabó Edina együttesével szemben, végül az ÉRD hét góllal nyerni tudott.

Hasonló tartalmaink:

Nehézkesen indult a mérkőzés, hol az egyik, hol pedig a másik csapat vezetett egy góllal, először az ÉRD tudott ellépni kettővel a 13. percben, de a Budaörs hat perc alatt fordított, viszont 11–9 után Szabó Edináék már nem kerültek hátrányba. Sőt, a teljes mérkőzésen sem, hiszen a 15–14-es félidei vendég előny után a második játékrészben csak egyenlítgetni tudott a Budaörs, aztán a negyvenedik után már meglépett a fáradó ellenfelétől a vendégcsapat. A vége egy simának tűnő ÉRD-győzelem lett, de mindezt úgy, hogy az utolsó négy gólt egyaránt az érdiek érték el.

„Ez volt az alapcélunk, hogy továbbjussunk. Izgalmas meccs volt, kicsit sok hibával játszottunk, amit a következő meccsre le kell csökkentenünk, de együtt tudtunk maradni és nem estünk szét még akkor sem, amikor szoros volt az eredmény. Ez egy pozitív dolog.” – értékelt Kisfaludy Anett.

„A meccs nagy részében nagyon jól küzdöttünk, tartottuk azt, amit Mihály Attila kért tőlünk, fegyelmezetten védekeztünk, jól szervezett támadásokat vittünk véghez.  Erőben és hitben fogytunk el, de ez is mutatja, hogy erősek vagyunk” – fogalmazott a mérkőzés után Ertl Rebeka.

Magyar Kupa, 3. forduló
Budaörs–ÉRD 24–31 (14–15)
Budaörs, 630 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi
Budaörs: Schneck – FÖLDES K. 7 (3), Hornyák Á. 3, Zsigmond 3, HORVÁTH B. 2, Ivanics 1, Kiskartali 3 Csere: Györkös (kapus), Kovács Alexandra, Mézes 2, Maláti 2, Ertl, Szabadfi 1
Edző: Mihály Attila
ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 11 (4), A. Bulatovics, Signaté 2, KISFALUDY 1, KLIVINYI 8, Fekete B. 1 Csere: Gridnyeva (kapus),Havronyina 1, Barján 2, M. González 2, Araújo 2, Gulyás, Vajda, Szabó L. 1 (1)
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása: 7. perc: 3–3. 13. p.: 5–7. 19. p.: 11–9. 22. p.: 11–12. 26. p.: 13–13. 40. p.: 17–17. 43. p.: 17–20. 50. p.: 20–24. 55. p.: 22–26.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/5

MESTERMÉRLEG
Mihály Attila:
– Teljesen megérdemelten jutott tovább az ÉRD. Ami nekünk fontos volt, hogy az elmúlt mérkőzéseken nagyon bizonytalan játékunk volt mind támadásban, mind védekezésben, ezért rendhagyó módon készültünk a mérkőzésre, sokkal többet edzettünk, mint amit szoktunk. Úgy látszik, ettől nem leszünk rosszabbak, de sokáig tudtuk tartani magunkat. Egy-egy kivételes képességű játékos szélesíteni tudta azt az ollót, ami kinyílt a mérkőzés végére. A játékkal zömében elégedett vagyok, gratulálok az ÉRD-nek a továbbjutáshoz.
Szabó Edina: – Nagyon örülünk a továbbjutásnak, egy remek hangulatú mérkőzés volt, igazi kupameccs, kiélezett volt egészen a játék végéig. Azt hiszem, hogy a két klub jó kapcsolatára jellemzően egy nagyon sportszerű találkozó volt minden szinten. Jól küzdött mindkét csapat. A végjátékban kijött a rutinkülönbség.

Címkék