Út a négyes döntő felé

A Budaörs ellen csatlakozott a Magyar Kupa küzdelmeibe az ÉRD női kézilabdacsapata, amely ugyan sokáig nem tudott ellépni térségi riválisától, végül hét góllal, 31–24-re győzött és továbbjutott a negyedik körbe, a legjobb nyolc (tíz) csapat közé.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD győzelmével és továbbjutásával továbbjutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, amely valójában legjobb tíz, hiszen az előző évi bajnoki eredmények miatt a tavalyi győztes Győri Audi ETO KC és az ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria csak a négyes döntőben csatlakozik a sorozathoz. A legjobb nyolc közül csak kettő juthat el a négyes döntőbe, ennek sorsolását november 15-én, kedden, 11:15-től tartja a Magyar Kézilabda-szövetség. Az MK negyedik fordulójának hivatalos játéknapja 2017. január 4., így sűrű év vége, év eleje várhat az ÉRD-re, hiszen december 30-án, Győrben lép pályára, majd január 4-én kupameccs, sőt, január 8-án, az Elios Kispesti NKK ellen is játszana, ha nem jutna be az EHF-Kupa csoportkörébe, melynek első hivatalos játéknapja ugyancsak a január 7-8.-i hétvége.

A Magyar Kupa negyedik körétől a sorsolás már nem területi alapon működik. Az előző évi bajnokság 3-6. helyezettjei a sorsoláson kiemeltek, amennyiben viszont ezen csapatok kiesnek, úgy, az őket kiejtő gárdák kerülnek kiemelésre.

Magyar Kupa, 3. forduló, eredmények:
Szeged KKSE (NB I/B)–Kisvárda KC 24–24
Alba Fehérvár KC–Siófok KC 32–29
Dunaújvárosi KKA–Ipress Center-Vác 33–32
Szekszárdi FKGC (NB I/B)–NEKA (NB I/B) 31–27
Vasas SC–Mosonmagyaróvári KC SE 23–29
Kecskeméti NKSE–MTK Budapest 20–26

A győztes csapatok továbbjutottak, a Szeged KKSE pedig a döntetlennel ment tovább, hiszen a szabályok értelmében a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapatoknak kedvez.

Később játsszák:
Békéscsabai ENKSE–DVSC-TVP

Kiemelt csapatok, Magyar Kupa, 4. forduló: ÉRD, DKKA, Alba Fehérvár KC, Békéscsabai ENKSE–DVSC-TVP továbbjutója

Nem kiemelt csapatok: Szeged KKSE (NB I/B), Szekszárdi FKGC (NB I/B), Mosonmagyaróvári KC SE, MTK Budapest

Címkék