A lány vízilabdázókkal is indulnának

Alig néhány év alatt a nulláról három csapatot húzott fel a Budapesti Honvéd-Érd, amely most ismét toboroz, méghozzá 2002-es vagy annál fiatalabb születésű lányokat, hogy jövőre már egy külön lánycsapatot indítson.

Hasonló tartalmaink:

Tavaly még csak egy gárda szerepelt, a 2002-es korosztály a Rusorán Péter Gyermekbajnokságban volt érdekelt, míg idén már három egységet indított el a Budapesti Honvéd-Érd, amely a 2002-es, 2005-ös és a 2007-es, bébibajnokságban is szerepel. Ezt szeretnék most bővíteni egy lány együttessel is, hiszen a jelenlegi csapatban már hat lány szerepel, de ők nem elegendőek ahhoz, hogy külön egy bajnokságban induljanak.

„A fiúkkal már lassan három éve elkezdtük a munkát, de a Honvédnak van egy férfi és egy női szakága is, innen pedig el lehet jutni a felnőtt csapatokhoz is.” – kezdte Vargáné Gazdag Erika, a Budapesti Honvéd-Érd vezetőedzője. „A női vízilabdában is szeretnénk előrelépni, mert mi világszinten jók vagyunk a sportágban. A gyerekek szemszögéből nézve a Honvéddal azért jó itt kint lenni Érden, mert egy biztos háttér van mögöttünk, ahova a továbbjutás garantált.”

A Budapesti Honvéd-Érd csapatában jelenleg hat lány sportoló van a 2002-2006-os korosztályokban, de a csapat várja a 2002-es vagy annál fiatalabb születésűeket is, hogy jövőre, sőt, akár már idén is bajnokságban játszanak. Ha sikerül összeszedni a megfelelő létszámú társaságot, akkor a következő szezontól a fiúktól külön szerepelnének a lányok is.

A lányok az első években mindenképpen a gyermek korosztályokban indulnának, de a távlati cél az, hogy felnőtt csapatot is létrehozzanak Érden.

A jelentkezéshez minden hétköznap megkereshetik délután 6 és este 8 között az ÉRD Aréna uszodájában Vargáné Gazdag Erikát, az egyesület vezetőedzőjét, akit elérhetnek a +36-70/629-2948-as telefonszámon is.

Címkék