Az NB III után a Magyar Kupában

Veresegyházon a Kisnémedi és Csomád települések „vegyes” labdarúgó csapata ellen lépett pályára az NB III-ba feljutó Érdi VSE a Magyar Kupában való indulás jogáért.

Hasonló tartalmaink:

A Kisnémedi, mivel a Biatorbágy ellen megnyerte a Pest Megyei Kupát az első osztály győztesével, azaz az Érdi VSE-vel csapott össze, immár Cso-Ki Sport néven, hiszen a „Cso” szócska Csomádra, míg a „Ki” a Kisnémedire utal.
A veresegyházi összecsapás egyértelmű esélyese volt az érdi gárda, hiszen a Kisnémedi eddig a pesti másodosztályban szerepelt (az Északi csoportot megnyerte), míg Limperger Zsolték a megye első osztályát nyerték magabiztosan, így osztálykülönbség volt a két klub között.
Ez a differencia csak a játék képén látszott, ám a 38. percben már az eredményjelzőn is, hiszen – a vélhetően újonnan szerződtetett – Skita Tamás már tényleges előnyhöz juttatta a csapatot. (Az új szerzeményeket július 23-án 17 órától mutatja be az egyesület egy sajtótájékoztatón, ahol a következő szezon csoportbeosztását, sorsolását és a csapatra vonatkozó célokat is ismertetik – a Magyar Labdarúgó Szövetség információink szerint kedden, július 21-én ismerteti a csoportbeosztást és sorsolást)
Még az első félidő utolsó momentumaként Balázsovics Máté növelte az érdiek előnyét, és a második félidőnek is ugyanolyan vehemenciával vágtak neki Limperger Zsolték, hiszen a 48. percben ismét Skita volt eredményes, a már említett vehemencia Csiszár Zoltánra hatványozottan igaz volt, hiszen az 50. percben egyből piros lapot kapott, így emberhátrányba kerültek az érdiek.
Ha nagyon kritikusak szeretnénk lenni, azt mondhatnánk, hogy a 10 a 11 ellen már eloszlatta az osztálykülönbséget a két csapat között, de ez sem lenne igaz, mivel a Cso-Ki-nak volt válasza a 60. percben, de Balázsovics Máté reagált a gólra, és ismét három volt az Érdi VSE előnye. A folytatásban alábbhagyott a gólgyártás, és csak a Cso-Ki játékosa, Kator Bence kiállítása után Kovács Béla volt eredményes, így magabiztos, 5–1-es győzelmével a következő kiírásban indulhat a Magyar Kupában az Érdi VSE.

Az érdiekre még egy, a megyei szövetség által szervezett esemény vár, mégpedig szerdán 18 órakor, amikor Vecsésen rendezik a Nagykáta elleni Pest Megyei Szuperkupa-döntőt.

fotó: facebook

Címkék