Országos Ergométer Bajnokságon a Fogócskások

Mivel is indulhatna a Fogócskásoknak az új év, ha nem a legrangosabb versennyel, a 26. Nyílt Magyar Concept2 Ergométeres Országos Bajnoksággal. A Magyar Evezős Szövetség, a Vízisport Csodasport Kft., a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2016. január 17-én rendezte meg Bajnokságát a győri Audi Arénában.

Hasonló tartalmaink:

Erre a fantasztikus napra az érdi Fogócska Sportegyesület 12 parasportolója utazott Győr városába. A verseny nagyságát az Arénán túl az a rengeteg ergométer gép is mutatta, melyek ott vártak ránk. A bemelegítésre kb. 50 gép állt rendelkezésre, míg a megmérettetések 32 gépen zajlottak. Egy pillanatra megilletődtünk a fogadott látványtól, majd miután feleszméltünk, óriási izgalommal és várakozással telve indultunk neki a napnak. A verseny jól szervezetten zajlott, a kivetítőn a bemelegítés ideje alatt is élvezhettük az éppen zajló futamokat.

IMG_20160117_101922

A parasportolók több versenyszámban is megmutathatták felkészültségüket, a Fogócskások az 500 méteres távon bizonyítottak. De még hogyan! Versenyzőink példaértékű fegyelemmel és koncentrációval foglalták el a helyüket a gépeken. Mindannyian átszellemülve, csendesen várták, hogy felszólaljon a „Rajt” vezényszó, amikor minden erejüket bevetve evezhettek a cél és az érmek felé. Csodás versenyt, szoros küzdelmet és az utolsó pillanatig elszánt sportolók harcát láthattuk. Hangos szurkolás és a végén taps közepette érkeztek be egymás után a versenyzőink. Miután felcsendült az Arénában az első helyen végzett sportolóink neve, eget rengető kiáltással egyként örültünk a sikerüknek!

Eredményes napot zártunk, mert a 12 versenyzőből hatan csillogó éremmel indulhattak haza: 2 arany, 2 ezüst és 2 bronzérem született.

(Mayer Nikoletta)

Címkék