Női Rögbi: nemzetközi tornán a Vadmacskák

Június 18-án a Vadmacskák U18-as klubválogatottja Klagenfurtba utazik a United World Games elnevezésű, fiataloknak megrendezett nemzetközi sporteseményre, ahol 4 napon keresztül 8 sportág, köztük a rögbi képviselteti magát. A több mint 5000 sportoló 30 országból gyűlik össze, hogy saját sportjában összemérhesse az erejét más nemzetekkel – közölte Csont László edző.

Hasonló tartalmaink:


Mivel rögbi szakosztályunk az elmúlt másfél évben nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás-nevelésre, így mára a Vadmacskák lett Magyarország legnagyobb létszámot magáénak tudó női csapata. A közel 40 játékosból kiválasztott 15 fős bő kerettel kezdjük a felkészülést a tornára, amit egy edzőtáborral koronázunk meg. Itt választjuk ki és hirdetjük ki a 10 fős utazókeretet.

A 2014-ben rendezett United World Games női rögbi tornáján az U18-as Magyar válogatott egészen a döntőig jutott, ahol egy nagyon éles meccsen a német válogatott ellen szenvedett vereséget. Az akkori csapat gerincét a Fogócska SE Egyesületünk SE játékosai adták, akik idén saját leigazolt játékosokkal kibővülve önállóan indulnak el a megmérettetésen. Komoly felkészüléssel és a rutinos játékosokra épített csapattal kiemelkedő eredményre számítunk!

Sportegyesületünket nem csak a női klubválogatott, hanem U14-es fiú csapata is képviseli az eseményen.

Csont László edző

Fogócska SE

 

Címkék