Együnk tofut hús helyett!

A tofu egy kínai eredetű élelmiszer, melyet szójatej megaltatásával és a visszamaradt „túró” összenyomásával készítenek. Magyarul hívják még szójasajtnak.

Hasonló tartalmaink:

A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része a japán, koreai és a délkelet-ázsiai országok konyhájának is. Mára az egész világon széles körben elterjedt, magas fehérjetartalma miatt főleg a vegetáriánusok étrendjében foglal el fontos szerepet a Föld más részein, mint húspótló.

Ez a szójából készült termék alapvetően íztelen és szagtalan, de jól átveszi egyéb élelmiszerek és fűszernövények ízét, ezért édes és fűszeres ételek elkészítésére egyaránt alkalmas. Természetesen nem csak nyers, hanem ízesített formában is készítik. Állaga az egészen lágytól a keményig terjedhet. Változatosan felhasználható, egyes fajtái nyersen fogyaszthatók, de lehet sütni, főzni, párolni, fűszerezni, illetve levesekbe is kedvelt betét.

A tofut nem csak vegetáriánusok eszik, mivel kiváló alapanyag azoknak, akik diétáznak, mert kiváló fehérjeforrás, de energiaszegény és koleszterinmentes, nem tartalmaz konyhasót, laktózt, glükózt, tejfehérjét és glutént sem.

Huszár Zsuzsa, cukormentes élet-szakértő mondja el tapasztalatait, véleményét a tofuról, illetve annak hatásairól.

Hallgassa meg az interjút!

 

Címkék