Ünnepi közgyűlésen határoztak az ifjúsági önkormányzatról

Az idei március 15-ei ünnepség részeként a jelen lévő 15 képviselő rendkívüli közgyűlésen döntött  döntött  az Ifjúsági Önkormányzat felállításáról. Ahogy ünnepi beszédében T. Mészáros András megfogalmazta, az, hogy erről a javaslatról éppen a forradalmi megemlékezés részeként kell dönteniük, a lehető legméltóbb megjelenítése a március ifjak örökségének.

 

Hasonló tartalmaink:

erd_szamit_rad_logo„Érd számít rátok”. Ezzel a mottóval indította útnak legújabb kezdeményezését városunk önkormányzata, melynek célja egy középiskolás diákokból álló képviselőtestület felállítása. A tervek szerint, az Érden működő középiskolák tanulói által szeptemberben megválasztott diákpolgármester, diákalpolgármesterek valamint a testület az érintett korosztályt fogalalkoztató ügyek képviseletét lesz hivatott ellátni.

Ünnepi beszédében T. Mészáros András úgy fogalmazott: az, hogy erről a javaslatról éppen a forradalmi megemlékezés részeként kell dönteniük, a lehető legméltóbb megjelenítése a március ifjak örökségének.

A diákönkormányzatról szóló előterjesztést a közgyűlés három ellenzéki tagja is kifogásolta, majd tiltakozásuk jeléül a termet is elhagyták. Rövid hozzászólásunkban mindannyian az indítvány megvalósításának a módját kifogásolták.

Az ellenzéki gondolatokra Pulai Edina, a diákképviselőtestület egyik ötletgazdája, a közgyűlés jobbikos képviselője is reagált, aki úgy fogalmazott: leginkább a javaslat előkészítetlenségére vonatkozó kritika lepte meg.

A tiltakozás ellenére az indítványt a közgyűlésen bent maradó képviselők végül megszavazaták, így az érdi középiskolákban már el is kezdődhet a diák-képviselőtestületek megválasztásának kampánya

Would you like to replay the video?

Címkék