Nem folyik a gyógyvíz, bezárt a Termál Hotel

Szombat óta nem folyik a gyógyvíz Ófaluban az ártézi kútból. A Termál Hotel Liget és a város közötti vállalkozói szerződés értelmében a szálloda ellenérték fejében köteles vizet szolgáltatni a lakosok számára. Napok óta azonban nem tesznek eleget kötelességüknek. Antunovits Antal, a településrész képviselője próbált utánajárni az okoknak, azonban a szállót zárva találta és az igazgatóval sem tudott tárgyalni az ügyről.

Március 14-től műszaki okok miatt, bizonytalan ideig szünetelnek a szálloda és a fürdő szolgáltatásai. Ezzel a tájékoztatással találkozhatnak azok, akik a Termál Hotel Liget szolgáltatásait kívánnák igénybe venni. Ezzel egy időben a szálloda mögött található ártézi kutat is elzárták. Antunovits Antal, a településrész képviselője kezében a vállalkozói szerződéssel próbált utánajárni a problémák okainak.
Választ nem kapott a képviselő, ugyanis a szálloda igazgatóját nem érte utol. Az épületben tartózkodó személyzet pedig csupán műszaki okokra hivatkozott. A kút több mint 100 éve ad gyógyvizet a lakosoknak és a városba érkezőknek. Napjában sokan járnak a kúthoz vízért, ott jártunkkor is többen próbáltak vinni a gyógyító vízből, amely számos betegség gyógyítására alkalmas, azonban üres flakonnal voltak kénytelenek távozni.
Antunovits Antal a történet kiegészítéseként hozzátette: a hotelnek adótartozása is van a város felé, ez ügyben kedvezményt biztosított az önkormányzat számukra, vagyis június 30-ig halasztott hatálya van az adóbehajtásnak, azzal a kitétellel, hogy a gyógyvizet folyamatosan biztosítják a lakosok számára. Ennek a kötelezettségüknek sem tesz eleget a szálloda.

A képviselő hangsúlyozta: a város mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyzet minél hamarabb rendeződjön.

Would you like to replay the video?

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék