Urbán Jonatán lett a diákpolgármester

Urbán Jonatán, a Kós Károly Szakképző Iskola diákja nyerte az Ifjúsági Önkormányzati választást szeptember 30-án. A rendészeti szakon tanuló, 11. osztályos fiatalember 895 szavazatot kapott. A szavazásra jogosult diákok 87 százaléka voksolt a II. Ifjúsági Önkormányzati választáson. 

Hasonló tartalmaink:

A választás szeptember 30-án 8 órakor kezdődött az iskolákban. A névjegyzékben 1432 diák-választópolgár szerepelt. A szavazásra jogosultak közül 1240 tanuló adta le szavazatát.

Fotók: Boros Sándor

Az iskolákban az eredményt szavazatszámláló bizottságok állapították meg. A leadott érvényes szavazatok számát jelöltenként beszorozták a szavazásra jogosultak létszámából képzett szorzószámmal.

A végeredmény ennek alapján az alábbiak szerint alakult:

Fodor Enikő (VMG): 853 szavazat

Iván Réka Patrícia (Gárdonyi): 806 szavazat

Urbán Jonatán (Kós): 895 szavazat

Ennek megfelelően az új diákpolgármester Urbán Jonatán lett, Fodor Enikő és Iván Réka diák-alpolgármesteri tisztséget láthat el a következő egy évben.

A képviselő-jelöltek közül a súlyozott szavazatok alapján a diák-képviselők a következők lettek:

Pató Patrícia (VMG): 911 szavazat

Balázs Bence (VMG): 888 szavazat

Tekauer Patrik (Gárdonyi): 884 szavazat

Sróka Tímea (VMG): 851 szavazat

Lepp Tamás Márk (Gárdonyi): 845 szavazat

T. Mészáros András polgármester személyesen gratulált az új diák-polgármesternek, diák-alpolgármestereknek és a diák-képviselőknek. Reményét fejezte ki, hogy a most megválasztott testület hasonló lelkesedéssel és odaadással végzi majd munkáját, mint elődeik.

Tomka Lilla leköszönő diák-polgármester megköszönte az önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal és az iskolák támogatását. Megköszönte, hogy ilyen nagy felelősséget bíztak rájuk, s köszönetet mondott a lehetőségért.

Az új diák-polgármester Urbán Jonatán kissé megilletődötten nyilatkozott, de háláját fejezte ki a lehetőségért, amit diáktársaitól kapott. A két diák-alpolgármester sem volt szomorú az eredmény miatt, mindketten pozitívan tekintenek a következő egy évre.

 

Címkék