Megszerezték első győzelmüket

Az MTK Budapest elleni hétközi pontszerzés után a női kézilabda NB I 4. fordulójának záró mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Budaörs csapata, amely a találkozó elején többgólos hátrányban volt a Békéscsaba ellen, ám végül 29–25-ös sikerével megszerezte első győzelmét az idei bajnoki kiírásban, s feljött a tabella nyolcadik helyére.

Hasonló tartalmaink:

Nem indult túl jól a meccs Mihály Attila csapatának, hiszen az első negyed órában a viharsarkiak akarata érvényesült, de aztán egyre jobban belelendültek a meccsbe Pálos-Bognár Barbaráék, akik húsz perc után átvették a vezetést, s Földes Kata remek góljaival a szünetben már három góllal vezettek.

A térfélcsere után a hazaiak biztosan őrizték előnyüket, volt hat is közte, s előnyük végig kitartott, így tulajdonképpen magabiztos játékkal szerezték meg idei első győzelmüket.

A tíz gólig jutó Pálos-Bognár Barbara teljesítményével behozta és megelőzte az abszolút góllövőlistán az érdi Katarina Krpezs-Slezákot.

„Ezek most tök jó dolgok, megszereztük a hazai első két pontunkat, mert ugye idegenben már szereztünk egy nagyon fontosat, az is nagyon jó eredmény. Jól küzdöttünk, de van még min dolgoznunk, javítanunk, viszont az irány az jó.” – mondta lapunknak a korábbi érdi irányító.

BUDAÖRS–BÉKÉSCSABAI ENKSE 29–25 (14–11)
BUDAÖRS:
Schneck – FÖLDES K. 7, Hornyák Á. 2, PÁLOS-BOGNÁR 10 (8), Horváth B., Ivanics 2, Mézes 1
Csere:
Andrási, Györkös (kapusok), ZSIGMOND V. 5, Szabadfi 2
Edző:
Mihály Attila
BÉKÉSCSABA: Triffa – Diószegi 1, VASZILEUSZKAJA 7 (1), Vukajlovics 4, Zöldi-Tóth 1, GLUSICA 4, Gávai 1
Csere:
Kölcze (kapus), Kovacsevics 3, Walfisch 4, Djukics, Bottó
Edző: Skaliczki László
Budaörs, 450 néző. Vezette: Andorka, Hucker

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 14. p.: 7–7. 21. p.: 9–8. 28. p.: 12–10. 37. p.: 17–13. 47. p.: 24–18. 58. p.: 27–25
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Mihály Attila:
– Mind a két együttes átérezte a mérkőzés fontosságát. Két hasonló erejű, de különböző típusú csapat mérte össze ma a tudását. Döntő fontosságú volt, hogy kritikus pillanatokban mi tudtuk jobban megoldani a helyzeteinket elől és hátul egyaránt. Továbbra is tartom, hogy ez a Békéscsaba jobb csapat annál, mint amit most jelen pillanatban mutat. Úgy gondolom, ez a győzelem nagyon sokat fog érni a későbbiekben. Annyival voltunk jobbak, hogy a kritikus időszakokban jobban domináltuk a játékot.

Skaliczki László: – Az első szó a gratulációé kell legyen. Az ellenfelünk akarata érvényesült a találkozón, remekül éltek a felkínált lehetőségekkel. Jól megoldották a feladatukat középen és a széleken egyaránt. Az átlövő játékunk nem működött úgy, ahogy szerettük volna, odamentünk verekedni, ebből pedig nem jöttünk ki jól. Fontos mozzanatnak tartom az első félidő végét, mikor ellépett tőlünk a hazai csapat. Amit előre elterveztem, annak csak a töredéke valósult meg. Szoknom kell még a női kézilabda szépségeit, például a lépés szabályt és a támadó szabálytalanságok megítélését. További jó munkát és sikereket kívánok a Budaörsnek!

Fotó: Budaörs Handball facebook 

Címkék