Nehezítsük meg a betörők dolgát!

Március 19-én, csütörtökön este 6 órától vagyonvédelmi fórumot tartanak az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai a volt II. Lajos Általános Iskola épületében. Az eseményre vagyonvédelmi cégeket is meghívtak, hogy az érdeklődők megfelelő és közvetlen felvilágosítást kaphassanak a vagyonvédelmi lehetőségekről.

Hasonló tartalmaink:

A vagyonvédelmi fórumon a lakosságnak adnak tájékoztatást a város általános bűnügyi helyzetéről, kiemelten a vagyonvédelemmel foglalkoznak majd – közölte a bűnmegelőzési tanácsadó. Pintér Imre elmondta, hogy az összes bűncselekmény száma jelentősen csökkent a város területén, viszont a lakásbetörések és a gépkocsilopások száma nőtt a tavalyi évben.

A fórumon vagyonvédelmi cégek is tanácsokat adnak , nap mint nap előforduló betörési technikákat mutatnak be. Pintér Imre hangsúlyozta, hogy nagyon egyszerű, ingyen megoldható védekezési módok is vannak, mint például a kapu és a bejárati ajtó bezárása, vagy az, hogy nem olyan jól ismert helyeken tartjuk a kulcsokat, mint a lábtörlő alatt vagy az ajtófélfára felakasztva. A magas és átlátszatlan kerítés pedig nemcsak a lakókat, de a bent ténykedő bűnözőket is megvédi az utcán közlekedőktől.

A bűnmegelőzési tanácsadó azt is hangsúlyozta, hogy „bármennyire is rosszul hangzik”, nincs tökéletes védelem, legfeljebb törekedhetünk arra, hogy minél jobban megnehezítsük az illetéktelen behatolók dolgát.

Would you like to replay the video?
Címkék