Elit körben az érdi szurkolók

A Sportstatisztika nevű adatokkal foglalkozó Facebook oldal szerint az Érd Aréna illetve női kézilabda csapatunk igen előkelő helyen áll azon a listán, amely azt rangsorolja, hogy mely sportlétesítményekbe járnak a legtöbben, illetve melyik csapatnak hány szurkolója van.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd NB 1-es női kézilabda csapata a 16. helyet foglalja el a 90 látványsportággal – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong vízilabda – foglalkozó csapatot tömörítő listán. A Győri Audi ETO KC mögött a második legtöbb néző női meccsen – átlagban 1435 – az Érd Arénában van.
A listát a FTC férfi labdarúgócsapata vezeti, mögötte a DVTK szerepel, de a dobogó legalsó fokán az MKB-MVM Veszprém kézilabda csapata áll. A Magyar Kupa négyes döntőjében, illetve a bajnokság felsőházában az Érd még kétszer is vendégszerepel a Győri Audi ETO KC otthonában, amelynek meccseire átlagban 2173 ember kíváncsi, de ez még félháznyi szurkolót sem jelent (39,50%).

0319_erdkezi_arena

A létesítmények kihasználtságát illetően az Érd Aréna a 2013/2014-es szezonban 79,72%-ra volt tele, ezzel nyolcadik a vonatkozó listán, viszont a nézőszámot és a kihasználtságot összevetve az Érd Arénát, és a csapatot csak két gárda a Sapa Fehérvár AV 19 férfi jégkorong csapata – melynek meccseire 3229-en kíváncsiak, ami 92,25%-os kihasználtságot jelent – valamint az Egis-Körmend férfi kosárlabda csapata, 86,60%-os kihasználtságával és átlag 1720 nézőjével előzi meg.

Az előző évi adatokhoz képest az Érd 16%-ot javított, ám ahogy az átlagnézőszámban is, itt is a 16. helyen áll. A legtöbbet az A-Híd OSC-Újbuda vízilabda csapata javította, amely 442%-kal teljesít jobban, mint tavaly – igaz ehhez az is kellett, hogy jelenleg a második helyen áll bajnokságában, míg tavaly a kiesés elől menekült. A bajnoki riválisok közül az Érdet a Győri Audi ETO KC – új arénája átadása miatt –, valamint a Siófok KC-Galerius Fürdő csapata előzi meg, de a Balaton-parti csapat a többi adatban jóval elmarad az Érdtől.

A táblázat további részletei ide kattintva  megtekintheti.

Címkék