Ha egy simogatást kap az ember, már azért is érdemes volt

 

A március 15-i városi ünnepség keretében T. Mészáros András átadta az Érd Városáért kitüntetést Kapuvári Antalné nyugalmazott pedagógusnak,  az Érd Város Díszpolgára Címet Eőry Emil szobrászművésznek és az Érd Város Életmű Díjat Madarász Katalin nótaénekesnek.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakra és kitüntetésekre a javaslatokat a 2015. január 23-áig várták, a díjakat pedig a döntést követően, a hagyományoknak megfelelően a március 15-ei ünnepélyen adta át a város polgármestere, T. Mészáros András.

Az Érd Városáért Kitüntetést Kapuvári Antalné nyugalmazott pedagógus kapta. Ez a díj adományozható azoknak, akik a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el. Kapuvári Antalné elmondta, hogy családjával együtt örül a díjnak. Büszke a tanítványira, akik mindenhol ott vannak, amerre jár és örömmel találkoznak vele. Boldog azért, mert egy életen át taníthatott Érden.

Kapuvári Antalné pedagógus

Kapuvári Antalné pedagógus

Érd Város Díszpolgára Kitüntető Címet Eőry Emil szobrászművész vehette át. A város legnagyobb elismeréseként annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, tevékenységével vagy egész életművével mind a városban, mind országosan vagy nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, hozzájárulva ezzel közvetve vagy közvetlenül Érd város tekintélyének növeléséhez. Eőry Emil elsőként köszönetét fejezte ki azoknak, akik hozzásegítették ahhoz, hogy mindazt megvalósíthatta, amiket a laudációban felsoroltak. Mint elmondta, egész életében ösztönösen igyekezett hozzátenni valamit a nagy közösség értékrendjéhez. Amint fogalmazott: “Tettem, amit tettem és ha ezért elismerés jár, az külön öröm.”

Eőry Emil szobrászművész

Eőry Emil szobrászművész

Az Érd Város Életmű Díját Madarász Katalin nótaénekesnek ítélték oda. Ez a díj annak adományozható, akinek több évtizeden át végzett kimagasló közösségi, tudományos, művészeti, kulturális életműve, valamint egyéb területen végzett tevékenysége példaként állítható a város közössége elé. Madarász Katalin számára öröm, hogy egész élete munkáját ismerték el a városi elismeréssel. Köszönetét fejezte ki a díjért, de amint fogalmazott: ” ha egy simogatást kap az ember, már az is öröm, már azért is érdemes volt”.

Madarász Katalin nótaénekes

Madarász Katalin nótaénekes

A kitüntetett személyekkel Ölvedi Réka beszélgetett az átadó után az ÉRD FM 101.3 Közélet rovatában. Hallgassa meg az interjúkat!

 

 

fotók: Boros Sándor

 

Címkék