Érd díszpolgára lett Novák Ferenc

Érd díszpolgára lett Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke. Az Érd Város Díszpolgára Kitüntető Cím s város legnagyobb elismeréseként annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, tevékenységével vagy egész életművével mind a városban, mind országosan vagy nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, hozzájárulva ezzel közvetve vagy közvetlenül Érd város tekintélyének növeléséhez.

Hasonló tartalmaink:

Novák Ferenc 1953 óta él Érden. Sportpályafutását az FTC-ben kezdte, majd városunkban folytatta labdarúgóként. Az aktív sportolás befejezésével edzőként dolgozott az Érdi Városi Sportegyesületnél 1978-ig. 1980-tól a Budapesti Honvéd SE vízilabda-szakoszályát vezette, hozzá köthető Domino Honvéd Bajnokok Ligája győztes és (egymás után) hatszoros magyar bajnok csapata is, de soha nem szakadt el szeretett egyesületétől és városától, Érdtől.

1997-ben a miniszter a sportágazatban adható Esterházy Miksa-díjjal ismerte el kiemelkedő tevékenységét. Az Érdi VSE 2002-ben felkérte, hogy szakmai tudását kamatoztassa az egyesület vezetésében, így lett tiszteletbeli elnök.

2003-ban az önkormányzat az Érdi Sport Díj adományozásával ismerte el a helyi sportélet érdekében végzett több évtizedes munkásságát. 2014-ben az egyesület ügyvezető elnökévé választották, e tisztjét azóta is ellátja – nagy szakmai hozzáértéssel, szívvel-lélekkel vezeti az egyesületet. Munkájának köszönhető, hogy az utánpótlás létszáma folyamatosan bővült az elmúlt években, és a felnőtt csapat is kiemelten szerepel elnöki tevékenységének köszönhetően.

Novák Ferenc érdeme, hogy a Honvéd vízilabda-szakosztály igazgatóhelyetteseként meghonosította Érden a vízilabda sportágat.

Novák Ferenc T. Mészáros András polgármestertől vette át az Érd Város Díszpolgára kitüntető elismerést.

Címkék