Tisztelet a gátőröknek

A Víz Világnapja alkalmából hétvégén tartották az Első Országos Gátőrfutást. A rendezvény célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek a töltések világával és egy kis fizikai erőpróbával belekóstoljanak a gátőrök fáradságos munkájába.

Hasonló tartalmaink:

A Víz Világnapján, március 22-én az ország 12 vízügyi igazgatósága által kijelölt, 12 különböző helyszínen indult a futás, a gátőrök munkájának megismertetése, népszerűsítése érdekében. A felhívás célja, hogy hivatásuk fontosságát elismerve tisztelegjenek a gátőrök előtt, akik természetes vizeink és vízkincsünk legjobb ismerői. Az árvizek elleni védekezésben az ő tevékenységük semmivel sem helyettesíthető. A legmodernebb technikai kommunikációs eszközök csak az emberi tudással, a szakmai tapasztalatokkal együtt lehetnek hatékonyak a vízkormányozási feladatok ellátásában, különösen árvíz idején.

Így ezen a napon Érden is igen sokan húztak futócipőt, gyerekek és felnőttek egyaránt, hogy részt vegyenek az eseményen. A rendezvényen kiderült, hogy igen sokrétű munkát látnak el a gátőrök, azonban a hétvégi eseményen a szervezésben volt kiemelt szerepük, így a futók eligazodását és a verseny lebonyolítását segítették. Az Első Országos Gátőrfutáson a szomszédos település, Tárnok polgármestere, Szolnoki Gábor is részt vett, aki a hétköznapokon is rendszeresen fut.

A 12 helyszín közül Érd volt az egyetlen, ahol három versenytáv közül választhattak a futók. Volt a 10 km-es, az 5 km-es és egy 1,2 km-es családi szakasz.

Az érdi gát egyébként a rendezvények mellett a hétköznapokon is kedvelt terület a futók körében.

Would you like to replay the video?
Címkék