Remek érdi szereplés Százhalombattán

A rögbi diákolimpia Tavaszi Területi fordulóját március 28-án rendezték Százhalombattán. Az érdieket a Bolyai és a Batthyány Iskola csapatai képviselték. A Bolyait (Érdi Bivalyok) Tóth Sándor és Kálmán Dávid edzők kíséretében U12, U14 fiú és U15 leány csapatok képviselték, a sportiskolások Deli Róbert vezetésével fiú U14 korosztályban indultak.

Hasonló tartalmaink:

A Bivalyok U12-es korcsoportban egyre javuló játékkal a 2. helyet szerezték meg, pedig tartalékosan játszottak. Talán, ha ott van a hiányzó három játékos, meg is nyerik a tornát. Az ősz óta sokat fejlődtek, kezdik érteni a játékot, így a sikerek is egyre nagyobbak.

A csapat tagjai: Rácz Gergő, Horváth Norbert, Kovács Tamás, Szőcs Milán, Szeidl Sólyom, Hurja Richárd, Manczur Bálint, Bányai Attila, Horváth Szebasztián, Szunyogh Bence.

Az U14-esek, a kölyökcsapat két hete meglepetésre csak a 4. helyet szerezték meg a hagyományos székesfehérvári Március 15. Kupán, akkor két vereséget is benyeltek, pedig már két éve veretlenek voltak. Most újra az oldalvonalon állt edzőjük, Tóth Sándor és újra megtalálták a győzelemre vezető ösvényt is. Mindkét akkori legyőzőjüket megverték, a csoportban a nagykőrösieket 6-2-re, a döntőben az esztergomiakat 9-3-ra múlták felül. (Közben a csoportban még kiosztottak a fehérváriaknak egy 11-0-s zakót.) A döntő nem volt azért olyan könnyű, mint amit az eredmény mutat, az első félidő után csak 3-2-re vezettünk, de a szünet után kiderült, a sok védekezés nem az érdieket fárasztotta el, hanem az ellenfelet őrölték fel nagyrészt eredménytelen támadásaik. A batthyánysok az 5. helyet szerezték meg.

A tornagyőztesek: Szanyi Zsombor, Mező Alex, Bíró Patrik, Karika Martin, Karika Krisztofer, Perdi Rajmund, Balogh Zoltán, Kozma Adorján Torda, Szládek István.

Az U15-ös lányok is tartalékosan szerepeltek, sok volt az ötödikes a csapatban, mert az idősebbek közül többen is kisebb sérüléssel küszködtek, de így is a 2. helyen végeztek. Ha kiegészülnek a nyolcadikosokkal, az országos döntő esélyesei lehetnek!

A névsor: Kvak Anasztázia, Berényi Vivien, Szabó Vanessza, Kollár Krisztina, Szigeti Cintia, Pocseg Noémi, Németh Rita.

 

Mentes Éva egyesületi elnök

Címkék