Ötödik hely a birkózó EB-n

A lengyelországi Walbrzychben rendezték az U23-as női birkózó Európa-bajnokságot, ahol az Érdi Spartacus versenyzője, Dénes Mercédesz is szőnyegre lépett, végül ötödik helyen zárta a versenyt. A magyar delegáció öt érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

A korosztályos kontinensviadalon a Magyar Birkózószövetség 2014. évi legjobb női versenyzője, Dénes Mercédesz a selejtezőben a fehérorosz Irina Kuracskinától 10–0-ra kikapott, de mivel selejtezőbeli ellenfele a nyolcaddöntőben továbbmenetelt, az érdi lány vigaszágon folytathatta a versenyt. A fehérorosz egészen a döntőig jutott, így az éremért meccselhetett, ahol az orosz Olga Korosavcsevától 3–0-ra kapott ki, emiatt Dénes a helyezésért mérkőzött, ahol a török Merve Kengert verte 6–5-re, így az ötödik helyen zárta a korosztályos Európa-bajnokságot.

A magyar delegáció öt érmet szerzett; szabadfogásban Galambos Ramóna (58 kg), Sándor Klaudia (69 kg), Németh Zsanett (75 kg) is harmadik lett, míg a férfiaknál kötöttfogásban Lévai Zoltán (71 kg), szabadfogásban Nagy Mihály (74 kg) léphetett a dobogó legalsó fokára.

Címkék