Szállj ki a mókuskerékből!

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) áprilisban ingyenes munkahelyi kampányt indít Egészségedre! Mókuskerék helyett névvel, amivel munkavállalói csapatokat játékos formában ösztönöz az egészségesebb életre.

Hasonló tartalmaink:

A statisztikák szerint Európában évente 146 millió munkanap vész el a betegségek, munkabalesetek miatt. Ez közel 15 ezer egészséges ember pályakezdéstől nyugdíjállományig terjedő teljes munkaidejének felel meg, Magyarországon még ennél is rosszabb a helyzet: hazánkban 60 százalékot a munkavégzéssel összefüggő mozgásszervi betegségek adják, míg a kontinensen ez a szám csak 48 százalék. Az OEFI azért hozta létre ezt a programot, hogy a munkavállalók is nagyobb figyelmet fordítsanak a munka melletti mozgásra, és több időt szenteljenek az egészségre.

A kampány 14 héten keresztül zajlik, minden héten más-más feladat vár a csapatokra, jellemzően fizikai aktivitással (mozgás, táplálkozás) kapcsolatosak, illetve nagyobb igénybevételű havi feladatok is várnak a munkavállalókra.

Az Egészségedre! Mókuskerék helyett pályázatára 3-7 fős munkahelyi csapatok jelentkezését várják, regisztrálni március 10-től április 3-ig lehet a http://mokuskerekhelyett.blog.hu/ oldalon. Az induló csapatok amellett, hogy számos közös élménnyel gazdagodnak és jelentős lépéseket tesznek az egészségtudatosabb életmód felé, ha sikeresen végrehajtják a kihívások több mint 80 százalékát, akkor oklevelet kapnak és nyereményeket sorsolunk ki közöttük.

Martinák Dániel, az Egészségedre! Mókuskerék helyett kampány vezetője osztja meg a program részleteit az Érd FM-nek adott interjújában.

 

Címkék