Félmilliárdos beruházás érdi iskolákban

A hazai iskolák energiahatékonyságát támogató, 2015 márciusában induló beruházásait mutatta be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az érdi Bolyai János Általános Iskolában. A Pest megyei iskolák összesen több mint másfél milliárdos segítséget kapnak épületeik korszerűsítéséhez.

Hasonló tartalmaink:


Az iskolák energiahatékonyságát célzó projekt a Széchenyi-terv részeként indult, és uniós pályázati források tették lehetővé ezek életre hívását – mondta el a tájékoztatón Lukács Sándor. A projektvezető kiemelte: Érden három tanintézményt érint a korszerűsítés, a Bolyai, az Érdligeti és a Teleki Iskolát, összesen 501 millió Ft értékben. Lukács Sándor hozzátette: a projektek kiemelt célkitűzése ösztönözni a környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve a központi költségvetési szervek épületeinek energiahatékonyságára és energiatakarékosságára.

A tájékoztatón részt vett városunk polgármestere, T. Mészáros András is, aki elmondta, hogy több szempontból is sokat jelent Érdnek ez a beruházás. Hozzátette: fontos, hogy a diákok megfelelő körülmények között tanuljanak, fejlődjenek.

A Bolyai Iskola igazgatója, Baranyi Teréz hangsúlyozta: nagy örömükre szolgál, hogy az energiahatékonysági beruházás egyik részese lehet intézményük. A projekt keretében sor kerül a teljes nyílászárócserére, a külső homlokzat szigetelésére valamint tetőszigetelésre. Emellett a tornaterem fölé 176 napkollektor és 10 napelem kerül, amellyel a „B” épület melegvíz ellátását váltják ki.

Would you like to replay the video?

 

Címkék