ÉrdKörbe: egy kis bemelegítés

Ismét biciklitúrákat szervez az ÉrdKörbe Egyesület. Az április 26-i ÉrdKörbe az Érd Arénától indul majd egészen a Duna-partig (a gáton), 15 és 30 kilométeres távokon, de előtte lesz egy „felkészítő” túra is: április 11-én II. Patak(i) családi bringa túra lesz.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉrdKörbe kerékpáros találkozót immár 13. éve rendezik meg minden évben. 2002 és 2006 között még csak 50-en kerekeztek, majd 2007 őszén jött a nagy áttörés, amikor 500 résztvevőt regisztráltak a szervezők, akiknek céljuk, hogy felhívják a városlakók figyelmét a biztonságos kerékpáros közlekedésre. 2008-ban már 800, 2009-ben már 1600 fő vett részt az ÉrdKörbén, és az elmúlt években túllépték a kétezres határt – 2012-ben céljuk a 2012 résztvevő elérése volt, ami sikerült is.

A nagy érdeklődésre való tekintettel tavaly már az évi két ÉrdKörbe mellett egy családi biciklitúrát és egy éjszakai városkerülőt is szerveztek.

erdkorbe_banner

Csengeri Attila, a túra szervezője elmondta: szeretnék, ha a biciklizéssel a Föld értékeinek megőrzésére jobban figyelnének a lakosok, ezért a tavaszi ÉrdKörbét hagyományosan a Föld Napjához kapcsolják, míg az őszit, ami az autómentes naphoz kapcsolódik, majd szeptemberben tartják.

 Hallgassa meg interjúnkat! a Patak(i) családi bringatúráról Csengeri Attila szervezőt Domonkos Bálint kérdezte.  

 

Címkék