Ezüstérmet hozott a Fogócska

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programjának támogatásával labdarúgótornát rendezett április 9-én Győrben, az ETO Park edzőpályáján, melyen a Fogócska Sportegyesület egyesített csapata (tanulásban akadályozott, és ép intellektusú sportolók együtt) a II. helyen végzett, felülmúlva ezzel legutóbbi teljesítményét.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots-programja negyedik éve támogatja az értelmi fogyatékossággal élők labdarúgását, az ország különböző pontjain tart rendszeresen regionális tornákat számukra. A program célja az, hogy minden focizni vágyó, értelmi fogyatékossággal élő ember számára biztosított legyen a labdarúgás lehetősége, a játék öröme. Győrben, az ETO Park edzőpályáján rendezett labdarúgótornán a Fogócska Sportegyesület egyesített csapata (tanulásban akadályozott, és ép intellektusú sportolók együtt) a II. helyen végzett. Gólszerzőink: Góman Zsolt (Móra Ferenc Általános Iskola), Horváth Benett és Csizmarik László (Batthyány Általános Iskola és Sportiskola).

„Sajnos Magyarországon nem eléggé ismert a Grassroots fogalma (a nem professzionális labdarúgó tevékenységek gyűjtőfogalma – a szerk.), de ha valaki eljönne és látná ezeket a rendezvényeket, akkor azt mondaná, van értelme nagy számban szervezni ilyen tornákat. A magyar futball ereje és alapja mindig is az amatőrfutball volt, aminek mindenki számára elérhetőnek kell lennie. Nagyon örülök, hogy az MLSZ összefogott a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel és támogatja ezeket az eseményeket, bárhol járok az országban mindig az a tapasztalatom, hogy a futballnak fantasztikus összetartó ereje van” – jelentette ki a rendezvényen Nyilasi Tibor.

Forrás: msosz.hu

Címkék